5 părți ale corpului pe care nu le speli suficient

De cele mai multe ori nu ne gândim la aceste părți ale corpului, dar acestea ar putea fi adăpostul perfect pentru microbi.
  • Publicat:
5 părți ale corpului pe care nu le speli suficient
5 părți ale corpului pe care nu le speli suficient Sursa foto: Shutterstock

O bună igienă începe cu spălarea corectă a corpului. Indiferent dacă preferi dușul rapid sau o baie lungă și relaxantă, cu toții avem rutina noastră de spălare preferată. Chiar dacă vei părăsi dușul simțindu-te mai bine decât te-ai simțit când ai intrat, s-ar putea să nu fii atât de curat pe cât crezi. Există câteva părți ale corpului pe care oamenii, de cele mai multe ori, omit să le spele suficient, iar pe unele nu le curăță deloc. Descoperă cele cinci zone pe care ar trebui să le speli în mod regulat pentru a le păstra curate și fără bacterii potențial dăunătoare.

Buricul

Mulți oameni nu își spală deloc buricul, iar acest lucru nu este sănătos. Igiena necorespunzătoare a buricului poate face ca acesta să emită un miros neplăcut.

În general, este de preferat să folosești săpun, apă și un burete de spălat pentru a îți curăța buricul. Alcoolul sau o soluție de apă sărată poate fi, de asemenea, de ajutor în procesul de curățare.

Urechile

Următoarea parte a corpului de pe listă sunt urechile. Această zonă abundă în glande sebacee care secretă sebum. Dacă nu sunt curățate zilnic, pot începe să producă un miros neplăcut. Spală-te în spatele urechilor zilnic pentru a evita orice fel de disconfort.

Zona tălpilor și a picioarelor

Mulți oameni cred că picioarele se curăță la duș doar pentru că intră în contact cu apa și săpunul, dar nu este cazul. Este important nu numai să îți speli picioarele, ci să le și freci zilnic cu o piatră ponce. Stafilococul auriu și Tinea pedis, ciuperca ce provoacă piciorul atletului, sunt frecvente în aceste zone, mai ales dacă transpiri puternic, dacă nu porți șosete sau preferi să porți sandale sau șlapi.

Limba

De cele mai multe ori, oamenii se gândesc strict la dinți atunci când vorbesc despre igiena dentară și nu acordă suficientă atenție limbii. Unele persoane cred că, folosind apa de gură, tot interiorul gurii va fi suficient de curat. Cu toate acestea, limba are o mulțime de denivelări care pot ascunde bacterii, ducând la respirație urât mirositoare și chiar la deteriorarea dinților dacă nu este curățată în mod regulat. Încearcă să-ți perii limba cu periuța de dinți sau folosește o ustensilă special destinată igienizării acestei părți a corpului tău.

Spatele

Deși spatele tău se udă de fiecare data când stai sub duș, această parte a corpului tău are nevoie de mai multă atenție decât probabil i-o oferi. Investește într-o ustensilă care te va ajuta să ajungi cu ușurintă pe toată suprafața spatelui sau cere-i partenerului tău să te ajute să-ți speli spatele cu ajutorul unui burete de baie exfoliant. Procedează în acest fel de două până la trei ori pe săptămână pentru a reduce riscul de a dezvolta infecții ale pielii.

Surse: bestlifeonline.com, thehealthy.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân