5 metode naturale prin care îți poți trata pielea după insolație

  • Publicat:
5 metode naturale prin care îți poți trata pielea după insolație
Sursa foto: shutterstock

Băile de soare în plin sezon estival pot fi pe cât de plăcute, pe atât de periculoase, avertizează specialiștii! Iată 5 metode naturale la care să apelezi în caz de arsuri solare.

Expunerea excesivă la soare duce adesea la cazuri severe de arsuri solare. Ai grijă cât de mult te expui şi în ce condiţii o faci, pentru că sunt multe simptome cu care te poţi confruntă după ce radiaţiile ultraviolete (UV) îţi ating pielea.

Metode naturale pentru a scapă de arsurile solare

Baie în apă cu sare

Sarea de masă modifică pH-ul apei și ajută atunci când ai pielea arsă și uscată, revitalizează și răcorește zona cu probleme. Mai mult, sarea ajută la ameliorarea durerii.

Citește și: De ce ne dor arsurile cauzate de soare?

Aloe vera

Aloe vera contribuie la sinteză colagenului în piele și sprijină procesul de vindecare și de calmare a durerilor.

Vaselină sau cremă de gălbenele

Pentru o hidratare mai bună a pielii este recomandată vaselina sau crema de gălbenele. Amandouă sunt hipoalergice și calmează arsurile. Hidratarea este și ea deosebit de importantă în cazul insolațiilor. Așadar, dacă te confrunți cu una, bea cât mai multe lichide!

Citește și: Te-ai ars uşor la soare? Apelează la gălbenele!

Comprese reci

În cazul arsurilor solare ușoare, poți folosi o compresă cu apă rece pentru calmarea durerii și inflamației.

Analgezice

Analgezicele pot ajuta la fel și în cazul unei inflamații, ca și în cazul unei arsuri solare foarte urâte. Aceste medicamentoase NU vor vindecă total arsurile, însă vor ajură la ameliorarea simptomelor.

Cum previi arsurile solare?

Limitează expunerea la soare între orele 10:00 şi 14:00 şi aminteşte-ţi că apa şi nisipul pot intensifica razele dăunătoare ale soarelui. Poartă ochelari de soare, o pălărie şi haine de protecţie. De asemenea, folosește o cremă cu SPF ori de câte ori ieși din casă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân