5 beneficii surprinzătoare pentru sănătate pe care le poate avea folosirea unui smartphone

  • Publicat:
5 beneficii surprinzătoare pentru sănătate pe care le poate avea folosirea unui smartphone

Se numește smartphone pentru un motiv, nu-i așa? De la scăderea tensiunii arteriale la menținerea concentrării la locul de muncă, acest mic dispozitiv poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Gândește-te înainte

Înainte să pui mâna pe smartphone, întreabă-te de ce ai nevoie de el, spune Anya Kamenetz, autoarea cărții „The Art of Screen Time”. „Astfel, îl vei folosi cu un scop și nu din anxietate sau plictiseală.” Dacă ești cu o altă persoană și chiar ai nevoie să-ți verifici telefonul, spune-i cu voce tare de ce îl iei, adaugă ea. Această declarație simplă poate preveni eventualele sentimente rănite.

Trimite mesaje plictisitoare

Data viitoare când simți că ești extrem de stresat la serviciu, pune mâna pe smartphone și inițiază o conversație test de genul „Ce vrei să mâncăm seara asta?” cu partenerul tău, sugerează un studiu american. Cercetătorii au descoperit că schimbul de mesaje banale cu o persoană dragă poate reduce tensiunea arterială, care crește adesea în contextul stresului.

Ascultați împreună

Dispozitivele personale de ascultare a muzicii au dus la o încetare a luptelor pentru controlul radioului în mașină sau acasă, dar iată un motiv bun să renunți la căști când ești cu cei dragi: ascultarea muzicii poate întări legătura dintre voi, spune un studiu american. Muzica duce la coordonare prin mișcare sau cântat împreună, iar când te simți în același ritm cu cineva, ai tendința să îți placă acea persoană mai mult.

Fă zilnic o fotografie care să îți placă

Aceasta nu doar face o postare distractivă pe Instagram, ci poate îmbunătăți și starea ta de bine, sugerează un nou studiu publicat în jurnalul „Health”. Pe parcursul a două luni, cercetătorii au intervievat persoane care au făcut o fotografie în fiecare zi cu ceva ce le-a plăcut. Unii au spus că s-au simțit mai puțin singuri după ce au împărtășit imaginea cu prietenii, în timp ce alții s-au simțit mai „prezenți în momentul actual” doar prin faptul că au făcut fotografia. Această implicare oferă oportunitatea unei interacțiuni zilnice, interacțiunea cu mediul înconjurător și un sentiment de scop și realizare, toate acestea putând afecta starea ta de bine.

Inițiază un obicei sănătos

Te-ai decis să faci sport în fiecare zi, să ții o nouă dietă sau să înveți o limbă străină sau un instrument muzical? Ei bine, există zeci de aplicații pentru oricare dintre aceste activități. Tot ce ai de făcut este să testezi câteva și să alegi una care ți se potrivește și să inițiezi obiceiul sănătos pe care ți-l doreai.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân