5 băuturi cu conținut redus de zahăr, alternative sănătoase la sucurile din comerț

  • Publicat:
5 băuturi cu conținut redus de zahăr, alternative sănătoase la sucurile din comerț
Sursa foto: shutterstock

Dacă vrei să reduci consumul de zahăr, atunci probabil că ar trebui să știi că sucurile nu sunt cea mai înțeleaptă alegere. Și chiar dacă îți este dificil să renunți la ele, iată câteva opțiuni care sunt și sănătoase și au și un conținut scăzut de zahăr și calorii.

5 băuturi pe care ar trebui să le alegi în locul sucurilor pline de zahăr chiar ACUM

Apa cu lămâie

Corpul nostru are nevoie de hidratare, are nevoie de apă. Însă, uneori are nevoie și de ceva în plus. Iar soluția e simplă! Stoarce o lămâie în conținutul unei sticle de apă plata sau taie câteva felii și adaugă-le în cana cu apă de la frigider. Vei obține astfel o băutură excelentă cu un gust acrișor și răcoritor, ideal pentru sănătatea organismului tău. Mai mult, apa cu lămâie va sprijini și digestia, va susține sănătatea pielii și va ajuta și în prevenția pietrelor la rinichi.

Citește și: Apa cu lămâie, minune pentru tenul şi sistemul tău imunitar!

Ceaiul

Fie că este verde, negru sau din plante și fructe, ceaiul este cea mai la îndemână soluție atunci când vine vorba de hidratarea optimă a organismului. Ceaiul este practic lipsit de calorii, cu condiția să nu adaugi zahăr.

Kefirul

Această băutură extraordinară obținută în urmă fermentării laptelui îți oferă necesarul de probiotice de care organismul tău are nevoie pentru o bună sănătate intestinală. Este important și aici să alegi un kefir care nu conține zahăr sau arome adăugate.

Citește și: Kefirul și murăturile reduc inflamațiile. Cum funcționează alimentele fermentate asupra organismului

Sucurile din legume

Sucurile obținute din legume reprezintă și ele o soluție pentru a înlocui băuturile dulci și carbogazoase. Acestea oferă o gama variată de vitamine și minerale, spre deosebire de cele din comerț care nu îți aduc niciun beneficiu pentru sănătate. Cel mai ușor de obținut este cel de roșii sau de morcovi.

Apa minerală carbogazoasă

Fie că este simplă sau aromată, apa minerală este un substituent răcoritor al sucurilor cu gaz. Nu conține calorii și îți oferă minerale esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Dar este important să o consumi  ocazional pentru că îți poate afecta smalțul dentar în timp.

Citește și: Este apa minerală benefică pentru organismul tău? 7 efecte ale consumului de apă minerală

Surse: HealthLine, Bevi, Everyday Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”