4 plante care te ajută să îți îmbunătățești sănătatea

  • Publicat:
4 plante care te ajută să îți îmbunătățești sănătatea

Oamenii au avut întotdeauna o legătură profundă cu tot felul de plante și proprietățile lor vindecătoare. Cunoaștem o mulțime de remedii pe de rost, fie că este vorba de leacuri obișnuite precum ceaiul de ghimbir pentru tuse sau medicamente homeopate care sunt cele mai eficiente în boli precum răceli sau gripe. Un studiu din 2006 a arătat că peste 75% dintre medicamentele din farmacii sunt derivate din surse naturale, cel mai frecvent bazate pe compuși vegetali și fungi, așa că nu este de mirare că oamenii se îndreaptă către Mama Natură atunci când se simt rău.

Cele patru plante despre care vorbim astăzi pot avea numeroase beneficii pentru sănătatea ta, în funcție de ceea ce ai nevoie. Toate au fost folosite pentru a crea medicamente sau suplimente care să susțină atât starea fizică, cât și pe cea emoțională.

Ghimbirul

Ghimbirul este o plantă comună în multe feluri de mâncare, dar are și proprietăți medicinale puternice și poate contribui la întărirea imunității sau la combaterea grețurilor și răului de mișcare. În plus, s-a demonstrat că reduce inflamația și ajută la digestie. Poate fi găsit în orice supermarket, la prețuri mai mult decât rezonabile, așa că nu-l ocoli. 

Turmericul

Turmericul este o specie folosită în medicina Ayurvedică de secole și devine tot mai popular în lumea occidentală. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva inflamației, de a scădea nivelul colesterolului, de a îmbunătăți digestia și chiar de a crește densitatea osoasă. Poate fi găsit în orice magazin alimentar sau online sub formă de condiment sau supliment alimentar

Pătrunjelul 

Pătrunjelul este o plantă aromatică folosită în multe feluri de mâncare, dar are și proprietăți medicinale puternice care pot ajuta în diverse probleme, de la arsuri la pierderea părului sau afecțiuni ale pielii. Conține cantități ridicate de fier, vitamina C și vitamine din complexul B, toate esențiale pentru organism.

Pătrunjelul este, de asemenea, o sursă excelentă de acid folic, care contribuie la prevenirea malformațiilor congenitale și la protecția împotriva bolilor de inimă. Este un ingredient accesibil și ușor de găsit în orice magazin alimentar sau piață. Amintește-ți să folosești doar frunzele, deoarece tulpinile pot fi prea tari pentru gătit.

Aloe vera

Aloe vera este o plantă care se găsește destul de ușor în magazine fizice și online și este disponibilă în multe farmacii. Gelul său este folosit pentru a calma și cicatriza arsurile și arsurile solare. De asemenea, are efecte antiinflamatorii, fiind potrivită pentru persoanele care suferă de artrită sau alte dureri articulare.

Dacă dorești să îți îmbunătățești sănătatea și să reduci riscul de îmbolnăvire, ar fi bine să încerci să integrezi aceste plante în viața ta. Sunt ieftine, ușor de găsit și pot oferi numeroase beneficii. 

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân