3 recomandări benefice pentru îngrijirea vederii

  • Publicat:
3 recomandări benefice pentru îngrijirea vederii
Sursa foto: shutterstock

Deși am ajuns să ne petrecem mai tot timpul în fața ecranelor, mulți dintre noi nu ne gândim la vederea noastră decât atunci când este prea târziu. Dacă tu nu vrei să ai parte de un diagnostic neplăcut, îngrijește-te din timp de sănătatea vederii tale! Iată 3 moduri de a o face.

3 moduri prin care te poți îngriji de vederea ta

Controlul oftamologic la zi

Consultația oftalmologică este obligatorie la 3-5 ani. Desigur, și mai devreme dacă simți că situația se înrăutățește, iar vederea îți este afectată.

Controlul de rutină trebuie făcut la orice vârstă, dar cu atât mai mult după ce treci de pragul delor 40 de ani. Atunci cel mai probabil vei avea nevoie și de ochelari pentru citit.

În cazul în care petreci mult timp în fața unui ecran la birou, dar și acasă, nu uita să îți iei pauze de câteva minute odată la o oră și să folosești picăturile de ochi.

Citește și: „Iubește-ți vederea” prin prevenție și controale oftalmologice periodice

Metodele naturale de prevenție

Calitatea vederii este influențată inclusiv de starea noastră generală de sănătate. Așadar, pentru o vedere cât mai bună, sunt recomandate atât mișcarea, cât și dieta și alimentația corectă.

În ceea ce privește dieta, ține minte că cei mai importanți sunt antioxidanții. Consumă regulat fructe și legume verzi și galbene. Cele mai bune sunt: spanacul, morcovii, dovleacul, pepenele galben, roșiile, portocalele, papaya. De preferat ar fi să consumi zi de zi câte puțin din ele.

citește și: Dieta ochilor sănătoşi – top 5 alimente care întăresc vederea

Cât despre exerciții, clipitul des, iarăși, este o metodă optimă pentru îmbunătățirea vederii. Se recomandă să clipești de 10/20 de ori, odată la 5 minute, acesta este sfatul specialistului. 

Suplimentele

În cazul în care organismul tău nu reușește să asimileze toate substanțele nutritive necesare din alimente, ai putea încerca și suplimentele. Desigur, sub supravegherea unui medic și DOAR la recomandarea acestuia. 

Citește și: Cum să îți menții sănătatea ochilor în era digitală

Concluzie

Atenție! Toate informațiile de mai sus au scop informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă un sfat și un diagnostic avizat. Pentru acest lucru, consultă un medic de specialitate.

Surse: Medline, Web mD

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”