3 lucruri care ți-ar putea grăbi recuperarea după un episod de boală

  • Publicat:
3 lucruri care ți-ar putea grăbi recuperarea după un episod de boală

Când te îmbolnăvești, ai impresia că totul este în afara controlului tău. S-ar putea să crezi că ești la mila medicilor și a medicamentelor și că ai prea puțină influență în procesul de recuperare.

Cu toate acestea, în funcție de natura suferinței tale, poți face multe pentru a accelera puțin lucrurile. Recâștigarea unui sentiment de control atunci când lucrurile par incerte te poate ajuta să-ți păstrezi calmul și să rămâi cu picioarele pe pământ.

Mai mult, moralul tău poate fi vital atunci când încerci să lupți împotriva bolii. Fiind cât mai proactiv posibil este cel mai bun mod de a face progrese constante în orice tip de recuperare medicală pe care o experimentezi.

Prin urmare, iată 3 dintre lucrurile pe care le poți face și care te pot ajuta să îți accelerezi recuperarea după o boală.

Stabilește-ți un program de somn 

Eficacitatea sistemului tău imunitar este întărită de un somn bun. Prin urmare, ar putea fi o idee bună să gestionezi mai meticulos cât de mult dormi.

Merită să ții minte că există multe mituri legate de somn. Deoarece programul tău de culcare este atât de important, este recomandat să ignori prejudecățile legate de somn, pentru a nu lăsa lucrurile să scape de sub control. De exemplu, ideea că trebuie să recuperezi toate orele de somn pierdute și că trebuie să dormi exact 8 ore sunt dovedite a fi false. Lucrurile pot varia întotdeauna și în funcție de persoane. Unii oameni pot avea nevoie de aproape 7 ore de somn, alții un pic mai mult de 8. 

Încearcă să găsești modelul care te face să te simți cel mai bine și să te ții de el. Setează-ți alarme pe telefon, creează o rutină în jurul momentului de culcare și asigură-te că dormi suficient, astfel încât corpul tău să aibă o șansă mai bună de a se recupera după orice afecțiuni.

Consumă alimente cu nutrienți esențiali

Schimbările simple de stil de viață pot ajuta la recuperarea ta după o boală. Ceea ce mănânci poate influența profund capacitatea organismului tău de a se vindeca. Somonul este plin de fier, proteine, vitamine din complexul B și altele. Legumele cu frunze verzi conțin vitamina A și C, în timp ce fructele de pădure conțin o mulțime de nutrienți și antioxidanți, având efecte antivirale și antiinflamatoriii. Desigur, există o listă nesfârșită de alimente care oferă beneficii nutriționale și care îți vor ajuta recuperarea, așa că asigură-te că le alegi pe cele de care ai nevoie.

Mâncarea poate, de asemenea, să-ți ofere o nouă perspectivă asupra vieții. Până la urmă, este un hobby care necesită cunoștințe și abilități. Dacă natura bolii tale este într-o oarecare măsură debilitantă sau te face să te simți lipsit de energie, să ai ceva atât de stimulant precum mâncarea în care să te implici ar putea să te ajute să fii plin de viață. O mâncare potrivită poate fi o experiență senzorială excepțională, în special dacă ai în minte un preparat preferat.

Pofta de mâncare poate apărea uneori și atunci când ești bolnav. Dacă mâncarea este sănătoasă, poate fi modul corpului tău de a-ți spune de ce ai nevoie. Ascultă-l.

Cere ajutor

​​Indiferent de boala ta, este întotdeauna important să ceri ajutor. Căutarea de asistență medicală privată este una, dar să te ocupi de sarcinile și responsabilitățile zilnice atunci când te afli acasă este cu totul altceva.

Prin urmare, trebuie să te adresezi rețelei tale de suport atunci când ai nevoie de puțin ajutor în plus. Prietenii și familia ar putea fi dispuși să pregătească mese, să se ocupe de treburi casnice sau să aibă grijă de animalele de companie și de copii până când te vei pune din nou pe picioare. Odată ce sarcinile sunt ușurate, îți poți dedica mai mult timp odihnei și recuperării.

Multe persoane pot simți un sentiment de mândrie rănită atunci când sunt bolnave. S-ar putea să insiste că sunt bine când, în realitate, situația este alta. Deși s-ar putea să nu fii în spital, nu înseamnă neapărat că ar trebui să stai în picioare toată ziua respectând programul tău normal. Întreabă-te dacă ai vrea ca oamenii dragi să se încarce în mod inutil atunci când sunt bolnavi. Cere ajutor.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân