20 de boli care se manifestă prin tuse. Când trebuie să mergi la medic

Tusea este un simptom care poate ascunde numeroase probleme de sănătate, inclusiv infecţia cu noul coronavirus. Vezi care sunt acestea şi când e cazul să mergi la medic!
02.08.2020 | Paula Rotaru

Tusea este un simptom frecvent al multor afecţiuni, unele mai uşoare, altele severe, printre care şi infecţia cu noul tip de coronavirus. Ce trebuie reţinut însă este faptul că tusea este un mecanism prin care organismul încearcă să scape, prin intermediul expectoraţiei, de bacterii, virusuri, fungi care se „adăpostesc” în tractul respirator, protejând astfel plămânii de inflamaţii şi infecţii severe.

Tusea ocazională nu este un motiv de îngrijorare, deoarece majoritatea afecţiunilor care stau la baza acesteia sunt acute şi pot trece chiar de la sine în decursul a 7-14 zile.

În schimb, tusea persistentă care nu cedează după trei săptămâni şi este însoţită de alte simptome (febră, dureri de cap etc.) trebuie investigată în cadrul unui consult la medic.

Tusea cronică poate avea numeroase consecinţe asupra calităţii vieţii: perturbă somnul, duce la greutate în respiraţie, dificultăţi de concentrare şi oboseală.

Vezi în GALERIA FOTO de mai jos care sunt afecţiunile frecvente ce se pot manifesta prin tuse şi dificultăţi de respiraţie!

Pagina 1 din 2