Tratamente naturiste care te scapă de mătreaţă

Mătreaţa este o pacoste pentru mulţi dintre noi. Cunoşti acel sentiment – te îmbraci în costum sau porţi o rochie all black şi te trezeşti cu acei „fulgi de zăpadă” inestetici când ţi-e lumea mai dragă. Iată de ce ai nevoie pentru a scăpa de mătreaţa în mod natural:
  • Publicat:
Tratamente naturiste care te scapă de mătreaţă

Mătreaţa este o pacoste pentru mulţi dintre noi. Cunoşti acel sentiment – te îmbraci în costum sau porţi o rochie all black şi te trezeşti cu acei „fulgi de zăpadă” inestetici când ţi-e lumea mai dragă. Nu trebuie să intri în panică pentru că: 1. mătreaţa este o afecţiune comună a scalpului, care se regăseşte la peste jumătate din populaţia globului şi 2. poate fi învinsă cu ajutorul remediilor naturiste, ieftine, la îndemână şi, mai presus de toate, eficiente!

Iată de ce ai nevoie pentru a scăpa de mătreaţă în mod natural!

Datorită acidităţii sale, oţetul de mere este ideal pentru a scăpa de mătreaţă, care este declanşată de o modificare a pH-ului pielii de pe scalp. Mod de folosire: se amestecă o parte oţet de mere cu o parte apă, se spală părul cu şampon şi se clăteşte cu apă călduţă, apoi se toarnă amestecul cu oţet pe părul umed şi se masează uşor scalpul. Se lasă să acţioneze 10-15 minute apoi se clăteşte cu apă caldă, nici prea rece, nici fierbinte. Se repetă procedura timp de 7 zile.

  • Lămâie şi iaurt

Aceste două ingrediente banale pot distruge definitive mătreaţa. Fă o mască din iaurt şi zeamă de lămâie şi aplic-o pe părul umed, masând uşor scalpul. Se pot adăuga câteva picături de ulei de migdale şi 2 linguriţe de miere, care au rol de a preveni uscarea pielii. Această mască poate fi aplicată de 2-3 ori pe săptămână.

Sucul din frunzele de Aloe ameliorează mâncărimea şi descuamarea pielii şi previne reapariţia mătreţii. Aloe Vera are proprietăţi antiseptice, echilibrând nivelul de sebum, şi hidratante, care previn uscarea pielii. Se aplică direct pe zona afectată, se lasă circa o oră să acţioneze şi apoi se spală pielea capului sub jet de apă rece. Nu se va folosi şampon după această procedură.

Bicarbonatul de numeroase întrebuinţări pentru frumuseţe, printre care şi eliminarea mătreţii.  În loc de şamponare, alege să masezi scalpul umezit cu un praf de bicarbonat, de câteva ori pe săptămână. Lasă un minut să acţioneze şi clăteşte cu apă caldă. Nu folosi şampon după! Citeşte aici mai multe beneficii ale bicarbonatului de sodiu.

  • Ulei esenţial din arbore de ceai

Există mai multe tipuri de ulei esenţial cu efecte benefice pentru îngrijirea părului, însă cel mai recunoscut este cel din arbore de ceai, un antiseptic natural care elimină rapid mătreaţa. Poţi cumpăra şampoane care au în compoziţie minimum 5% ulei esenţial. O altă opţiune poate fi uleiul esenţial adăugat în şamponul obişnuit (10 picături la 300 ml şampon).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia