Combate matreata si parul gras!

Cititorii intreaba specialistul.
  • Publicat:
Combate matreata si parul gras!
Combate matreata si parul gras!

Rosalia Olsavszky, medic primar dermatolog membru al Societatii Romane de Dermatologie, doctor in stiinte medicale, va ofera raspunsuri la intrebarile legate de sanatatea si frumusetea parului.

Am o problema extrem de de­ranjanta: matreata. Cel mai mult imi displace miro­sul ne­placut al excesului de sebum de la baza firelor de par. Sunt afectata si de mo­men­tele cand, la 1-2 zile du­pa spalat, co­legii se uita in­sis­tent la parul meu gras si lipit de cap.

Excesul de grasime poate fi o caracteristica a ta. Dar daca este asociat cu ma­trea­ta, inseamna ca ai si ciuperca Malassezia. In gama H&S, vei gasi sam­poa­nele antimatreata Ci­trus Fresh, Natural Men­thol si Ocean Energy care te scapa si de mirosul neplacut al pielii capului.

Am solicitat sfatul mai multor me­dici pentru a scapa de matreata. Unii mi-au spus ca e produsa de o infec­tie cu ciuperci. Nici unul insa nu mi-a prescris un tratament cu antibiotice care sa elimine aceasta infectie.

Intr-adevar, matreata apare din cauza unei ciuperci numite Malassezia. Acest microorganism nu este insa ca alte ciuperci, cum ar fi cele luate de la caini sau pi­sici.

Este frecvent intalnita, dar, totusi, doar in anumite cazuri se inmulteste excesiv, creand matreata. Nu este o ciu­perca care se distruge defini­tiv, dar inmultirea ei poate fi controlata prin uti­li­za­rea continua a sampo­nului H&S.

De-a lungul timpului, am au­zit diverse versiuni despre cat de frecvent este bine sa te speli pe cap. Acum, vara, fac mai multe dusuri pe zi ca sa ma racoresc. As vrea sa aud parerea unui specialist.

Te sfatuiesc sa te speli de 2-3 ori pe sapta­mana cu produse adecvate tipului de piele/scalpului si paru­lui. Astfel, parul va fi in­grijit si va arata bine.

Pen­tru ale­gerea cosme­ti­celor potrivite, persoa­nele care au ma­treata, simptome neplacute la ni­velul scalpului (man­carimi, roseata, sen­zatii de stran­gere etc.), psoriazis sau sau alte afec­tiuni ale pielii trebuie sa apeleze la dermatolog si sa nu tina cont de mituri si de sfaturile date de familie si prieteni.

Iar daca vrei o senzatie de racoare, poti incerca H&S Menthol.

Citeste si Cele mai bune sfaturi pentru un par fara matreata

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”