Eliminarea definitiva a matretii

Medicul dermatolog ofera raspuns la cateva intrebari legate de problemele cauzate de matreata.
  • Publicat:
Eliminarea definitiva a matretii
Eliminarea definitiva a matretii

Rosalia Olsavszky, medic primar dermatolog membru al Societatii Romane de Dermatologie, doctor in stiinte medicale, va ofera raspunsuri la intrebarile legate de sanatatea si frumusetea parului.

Am consultat mai multi medici pentru a scapa de matreata si unii au amintit faptul ca e o infectie cu o ciuperca. Nici unul insa nu mi-a prescris un tratament in genul antibioticelor care sa omoare aceasta infectie.

Intr-adevar in cauza aparitiei matretii vorbim de o ciuperca numita Malassezia. Aceasta ciuperca insa nu este ca alte ciuperci, cum ar fi cele luate de la caini sau pisici. Ea exista la multi oameni si totusi doar la unii are o capacitate de inmultire mai agresiva, creand matreata.

Prin urmare, nu e o ciuperca care se poate distruge definitiv. Prin utilizarea continua a unui sampon anti-matreata, se poate insa controla si reduce inmultirea ei si, implicit, a efectelor negative – matreata.

Am parul gras!

Ma deranjeaza si matreata, dar cel mai mult imi displace mirosul neplacut al grasimii de la baza firelor de par. Dupa 1-2 zile dupa spalat, ma deranjeaza cand colegii ma fixeaza pentru ca parul sta aiurea, lipit de cap si e gras.

Excesul de grasime poate fi o caracteristica a ta, dar daca spui ca ai si matreata, inseamna ca ai si ciuperca Malassezia care o determina. In gama Head&Shoulders, vei gasi variantele Citrus Fresh, Natural Menthol si Ocean Energy care ajuta la schimbarea mirosului despre care ai vorbit.

Afla mai multe dine ditia tiparita a revistei Ce se intampla doctore?

Citeste si Alimentele si matreata
Micile noastre obsesii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân