Supliment alimentar antioxidanți și alte tratamente pe bază de vin roșu pentru sănătate și frumusețe (P)

  • Publicat:
Supliment alimentar antioxidanți și alte tratamente pe bază de vin roșu pentru sănătate și frumusețe (P)

Un pahar de vin roșu după o zi lungă la job pare modul ideal pentru a ne relaxa. Dar dacă ți-am spune că acest pahar de vin îl poți regăsi și în anumite suplimente alimentare și acestea că fac minuni pentru corpul tău și pentru pielea ta? Studiile au arătat că vinul roșu, consumat ca atare sau în suplimente alimentare, ne poate ajuta să ne îmbunătățim sănătatea internă și externă.

Aproximativ 50 de soiuri de struguri pentru vinuri roșii sunt disponibile pe piață. Se spune că vinul roșu îmbunătățește textura pielii și chiar ajută la întârzierea îmbătrânirii.

Iată o listă cu aceste beneficii ale vinului roșu pentru piele și ce pot face unele suplimente alimentare pe baza delicioasei băuturi:

Efect anti-îmbătrânire

Proprietățile anti-îmbătrânire ale vinului roșu sunt destul de comune și bine cunoscute. Vinul roșu conferă pielii o strălucire aparte și îndepărtează bronzul inestetic.

Vinul roșu are, de asemenea, proprietăți terapeutice care detensionează și întineresc pielea. După curățarea profundă și aburire, poți aplica un tratament facial pe bază de vin roșu pe față pentru rezultate imediate.

Exfoliază

Exfoliantele pe bază de vin roșu sunt noile metode în terapiile estetice. Vinul roșu ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la exfolierea acesteia.

Scruburile de vin roșu îmbunătățesc circulația sângelui și mențin pielea întinerită și proaspătă.

Combate acneea

Vinurile conțin AHA-uri naturale (alfa-hidroxi acizi) și au proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Aplicarea unor tratamente pe bază de vin roșu pe față combate acneea și curăță porii pentru a preveni erupțiile ulterioare.

De asemenea, tratează pielea grasă și congestionată. Vinul roșu este o sursă bogată de aminoacizi și ajută la stimularea reînnoirii pielii. Antioxidanții din vinul roșu formează o barieră de protecție a pielii, prevenind deteriorarea atunci când ieșim la soare.

Se poate consuma un supliment alimentar antioxidanți pe bază de vin roșu în acest scop. Cu toate acestea, nu trebuie înlocuită protecția solară cu aceste tratamente. Trebuie folosit ca protecție suplimentară.

Pielea mai deschisă la culoare

Vinul roșu conține, de asemenea, polifenoli care previn oxidarea celulelor. Acești polifenoli ajută la transformarea pielii întunecate într-una mai deschisă și îi redau strălucirea.

Poți aplica vinul roșu direct sau îl poți amesteca cu fulgi de ovăz și îl poți aplica pe față. De asemenea, există și tratamente gata preparate. Acest tratament ajută la îndepărtarea celulelor moarte și îți va oferi pielea strălucitoare.

Prospețimea pielii

Vinul roșu ajută la curățarea tenului. Antioxidanții săi cu proprietăți anti-îmbătrânire ajută la menținerea pielii proaspete și strălucitoare. Aplicarea regulată a produselor pe bază de vin roșu îți va lăsa o piele mai curată și mai uniformă.

Vinul roșu este, de asemenea, un tonic excelent pentru pielea ta. Pe lângă beneficiile menționate mai sus, vinul roșu este extraordinar și pentru inimă, dinți și păr, mai ales dacă este utilizat în stare naturală sau ca supliment alimentar antioxidanți.

Deși consumul de vin roșu este benefic pentru sănătate și piele, consumul excesiv duce la probleme de sănătate. Așa că, dacă nu dorești să îl bei, alege suplimentele pe bază de vin roșu.

Este vinul bun și pentru slăbit?

Este posibil ca resveratrolul să fie ideal și pentru arderea grăsimilor. Găsit în coji și semințe de struguri și, prin extensie, în vinul roșu, se crede că resveratrolul este soluția pentru arderea grăsimilor.

Cercetătorii au descoperit că resveratrolul ajută corpul să transforme grăsimea albă în grăsime brună. Grăsimea brună ajută la arderea grăsimilor mai repede, oferind în schimb energie.

Resveratrolul acționează stimulând expresia genei AMPK, care este responsabilă pentru arderea grăsimilor.

Quercitina scade colesterolul

Colesterolul ridicat și prea multă insulină neutilizată sunt factori de risc majori pentru creșterea în greutate. Vinul roșu conține quercitină, un flavonoid puternic care poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol.

În plus, resveratrolul ajută la creșterea colesterolului HDL și la reducerea rezistenței la insulină la pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Quercitina funcționează bine în combinație cu resveratrol, ceea ce poate explica efectele benefice.

Consumul moderat de vin în timpul meselor nu are niciun efect negativ asupra controlului glicemiei, chiar dacă vorbim de persoane cu diabet.

De asemenea, suplimentele alimentare pe bază de vin pot avea aceleași efecte benefice. De fapt, în multe cazuri sunt mult mai indicate acestea decât vinul în sine. De ce? Dacă consumăm vin roșu trebuie să:

  • Monitorizăm consumul de vin și să nu trecem peste o anumită limită. Consumul moderat de alcool este mai mic la femei și puțin mai mare la bărbați. De fapt, nu trebuie depășit consumul a mai mult de 2 pahare de vin pe zi. Cu suplimentele alimentare, dozele sunt deja stabilite așa că nu există riscul de alcoolism.
  • Numărăm caloriile: nu lăsa vinul să se adauge la calorii. Este întotdeauna recomandabil să consumăm mese bogate în proteine ​​împreună cu băutura. Deci, dacă suntem atente cu greutatea noastră, trebuie să bem cu moderație și să planificăm mesele, astfel încât să nu depășim limita de calorii. De aceea, folosind supliment alimentar antioxidanți pe bază de vin poate fi mult mai convenabil.

Așadar, bucură-te de vin, dar fii rațională și responsabilă. Supradozajul va anula toate beneficiile pe care le-am enumerat mai sus pentru sănătate și pentru frumusețea pielii.

De fapt, consumul mare de alcool, chiar dacă vorbim despre vin, va îmbătrâni prematur tenul. De aceea, dacă chiar dorești să stai departe de vin, atunci îți recomandăm suplimentele alimentare antioxidante pe bază de vin. Acestea au efecte benefice atât asupra tenului tău, cât și asupra altor aspecte legate de frumusețe și sănătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia