Remedii homemade pentru mâncărimi produse de alergii

Dacă ești în căutarea unor remedii homemade pentru mâncărimi produse de alergii, iată câteva ingrediente pe care să le iei în calcul.
  • Publicat:
Remedii homemade pentru mâncărimi produse de alergii
Foto: shutterstock

Mâncărimile produse de alergii pot fi supărătoare și inconfortabile. Vestea bună este că există numeroase remedii naturale care pot reduce intensitatea lor. Dacă ești în căutarea unor remedii homemade pentru mâncărimi produse de alergii, iată câteva ingrediente pe care să le iei în calcul.

Aloe vera

Aloe vera ajută la eliminarea iritațiilor și mâncărimilor datorită efectului său de răcire. Acest remediu natural este excelent și pentru hidratarea pielii, stimularea creșterii celulare și prevenirea apariției altor iritații care pot duce la infecții. Poți opta pentru produse care conțin aloe vera sub formă de gel sau cremă, pe care să le aplici direct pe zona afectată.

Gotu Kola

Gotu kola este o plantă care face parte din familia pătrunjelului. Potrivit studiilor făcute pe animale, această plantă poate fi folosită ca remediu împotriva mâncărimilor, deoarece conține proprietăți antialergice, antipruurit și antiinflamatorii. Aceste proprietăți fac ca gotu kola să fie un ingredient excelent în îngrijirea pielii.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are un compus activ care elimină inflamațiile de la nivelul pielii. Conținutul său de antioxidanți poate distruge bacteriile care produc mâncărimile. De asemenea, ajută în hidratarea pielii, în special în cazul pacienților care tind să aibă o piele uscată.

Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai poate fi un remediu homemade împotriva mâncărimilor datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Pe lângă mâncărimi, uleiul de arbore de ceai poate ajuta și în cazul altor probleme de piele precum acnee, mușcături de insecte, fungi. Nu este indicat să folosești uleiul de arbore de ceai dacă te confrunți cu eczeme. De asemenea, verifică dacă ai nevoie ca produsul să fie aplicat direct sau diluat cu alte uleiuri.

Terciul de ovăz

Terciul de ovăz este excelent pentru mâncărimile produse de alergiile de piele datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante. Ambele proprietăți lucrează pentru tratarea pielii uscate, dure sau cu mâncărimi.

Menta

Menta este un alt remediu pentru mâncărimile produse de alergii pentru că are proprietăți de calmare. De cele mai multe ori se folosește sub formă de uleiuri esențiale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia