Ceaiul de lucernă, amestecul bogat în nutrienți care stimulează creșterea părului

  • Publicat:
Ceaiul de lucernă, amestecul bogat în nutrienți care stimulează creșterea părului
Sursa foto: shutterstock

Da, un simplu ceai te poate sprijini în călătoria ta către un păr mai des, mai lung și mai strălucitor! Și nu numai. Ceaiul de lucernă poate ajuta la îmbunătățirea sănătății tale în general. Iată mai multe informații! 

Ceaiul de lucernă: proprietăți, folosire

Alfalfa, căci aceasta este denumirea științifică a lucernei conține:

  • vitamina A, care ajută plămânii și inima să funcționeze corect
  • vitamina C, care are un efect antioxidant și este necesară pentru obținerea colagenului
  • minerale, precum magneziu, fier, calciu și seleniu, care sunt esențiale pentru funcțiile vitale ale corpului
  • proteine
  • vitamina K, indispensabilă pentru coagularea sângelui

Lucerna, consumată ca atare, în stare crudă, adăugată în salată sau în dietă te va ajuta să ai o inima puternică, sănătoasă și să fii mereu în formă.

Citește și: Salata Niçoise din muguri de lucernă

Și sub formă de ceai, are aceleași rezultate notabile. Infuzia de lucernă poate duce la dispariția arsurilor la stomac, a gazelor, a balonarii și indigestiei.

Infuzia de lucernă pentru stimularea creșterii părului

Planta de lucernă este o sursă naturală de fier, antioxidanți și alte minerale, așa cum s-a menționat și mai sus, astfel că este des recomandată de către profesioniști pentru sănătatea părului: „Pentru creșterea părului, recomand ierburi care sunt bogate în minerale și nutrienți, dar în primul rând minerale precum fierul. Întotdeauna încurajez femeile să consume aceste plante prin înmuierea în apă, adică sub formă de infuzii de ceai, pentru că această metodă îmbunătățește rata de absorbție. Un exemplu perfect este ceaiul de lucernă!”, a spus dr. Rachelle Robinett pentru TheList.com.

Citește și: Ceaiul de rozmarin, metoda minune pentru creșterea părului. E noul trend pe TikTok, după apa de orez

Lucerna este o plantă surprinzător de benefică, conform spuselor acesteia. O cană de germeni de lucerna conține vitaminele C și K, ceea ce înseamnă că îți va oferi și proprietăți antioxidante. Antioxidanții sprijină creșterea părului prin îmbunătățirea sănătății scalpului și neutralizarea stresului oxidativ, un factor major ce cauzează căderea părului. 

„Feritina este proteina de depozitare a fierului, iar atunci când aceasta este scăzută din cauza deficitului de fier din dietă, volumul părului este și el la pământ; e normal să fie așa”, a conchis dr. Rachelle Robinett.

Surse: Organic Facts, HealthLine, The List

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia