Nicoleta Magargiu, terapeut: ”Durerile de spate, insomniile şi constipaţia se pot trata prin termoterapie”

Cu ajutorul căldurii controlate se pot trata şi ameliora anumite afecţiuni precum contracturi musculare, dureri de spate, dureri de cap, depresie, ateroscleroză
  • Publicat:
Nicoleta Magargiu, terapeut: ”Durerile de spate, insomniile şi constipaţia se pot trata prin termoterapie”

Termoterapia este o metodă terapeutică veche de mii de ani prin care se utilizează căldura pentru a obţine beneficii terapeutice şi medicale în organism. Dureri musculare, detoxifiere, sindromul mâini picioare reci, ateroscleroză, constipaţie, migrene sunt câteva dintre afecţiunile ce îşi găsesc alinare prin căldură. Am aflat mai multe despre acest subiect de la Nicoleta Magargiu, terapeut specializat în terapii jad şi infraroşii.

CSÎD: Nicoleta, ce este termoterapia?

Nicoleta Magargiu: În cultura şi medicina chineză, regăsim termoterapia sub forma de moxibustie (utilizarea a unor ierburi terapeutice/ moxa) folosită de acupunctori pentru a încălzi zona afectată, termoterapia sub formă de pietre sau cristale încălzite, tratamentul cu ventuze, din nou la modă datorită actriţei devenită guru în wellness – Gwyneth Paltrow.

Termoterapia – de la pietre încălzite la saună cu infraroşii

CSÎD: Cum a ţinut pas termoterapia clasică cu dezvoltarea tehnologiei?

Nicoleta Magargiu: S-a adaptat la toate schimbările tehnologice. Astăzi regăsim termoterapia în aparatura bazată pe tehnologii avansate care emite raze infraroşii. De exemplu, paturi de masaj automatizate cu pietre de jad încălzite, folosite cu succes şi în România pentru tratarea durerilor de spate; saltele de dormit cu pietre de jad sau turmalină încălzite, recomandate pentru tratarea insomniilor, depresiilor, relaxare musculară, şi detoxifiere profundă, de la interior către exterior, prin cel mai mare organ al corpului uman: pielea sau saună cu infraroşii, folosită pe scară largă de vedetele de la Hollywood pentru beneficiile extraordinare ale infraroşiilor de anti-aging şi detox.

Termoterapia ajută în tratarea contracturilor musculare, dar menţine şi vasele de sânge sănătoase

CSÎD: Cui se adresează terapia cu căldură?

Nicoleta Magargiu: Termoterapia este recomandată persoanelor care au probleme circulatorii şi cardiace, persoanelor care au nevoie sau îşi doresc să facă o detoxifiere profundă a organismului, persoanelor care suferă de contracturi musculare, fie că este vorba de rigiditate musculară cauzată de sedentarism, fie dimpotrivă, că este vorba de sportive amatori şi de performanţă care se plâng de musculatura imposibil de relaxat, ca o rocă.

CSÎD: Cum ajută căldura controlată în cazul afecţiunilor circulatorii?
Nicoleta Magargiu:
Termoterapia are un efect benefic în afecţiuni circulatorii datorită efectului imediat de vasodilataţie produs în corp: probleme cardiace – ajută la curăţarea vaselor de sânge în caz de ateroscleroză, curăţă pereţii vaselor de sânge, promovând astfel o mai bună permeabilitate a lor şi a schimburilor de substanţe nutrivite din corp,  elimină complet sindromul de mâini şi picioare reci, elimină durerile de cap sau migrenele, întrucât promovează o circulaţie mai bună către creier şi o aprovizionare cu oxigen net superioară, elimină durerile reumatice, de articulaţii, durerile de spate, promovând un flux sangvin superior către zona afectată şi traumatizată.

Nerecomandată în timpul sarcinii, termoterapia ar putea fi utilă la naştere

CSÎD: Există şi persoane cărora le este neindicată?

Nicoleta Magargiu: Într-adevăr, termoterapia este contraindicată persoanelor care suferă de inflamaţii supurative, persoanelor cu tensiune oscilantă şi femeilor însărcinate. Interesant, termoterapia aplicată local în zona pelvisului este recomandată la naştere, în momentul declanşării travaliului, pentru că are un efect de dilataţie şi astfel poate ajuta gravida în accelerarea 100% naturală a dilatării colului.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia