Nicoleta Magargiu, terapeut: ”Jadul ajută în tratarea insomniilor, a migrenelor şi a mâinilor şi picioarelor reci”

Pentru unele persoane remediile din medicina alternativă precum jadul funcţionează atunci când vorbim despre ameliorarea sau tratarea migrenelor, insomniilor.
  • Publicat:
Nicoleta Magargiu, terapeut: ”Jadul ajută în tratarea insomniilor, a migrenelor şi a mâinilor şi picioarelor reci”
Nicoleta Magargiu, reflexoterapeut: ”Jadul ajută în tratarea insomniilor, a migrenelor şi a mâinilor şi picioarelor reci”, foto 123rf.com

Piatra de jad este un cristal cu o compoziţie foarte bogată în minerale şi este folosit în cristaloterapie şi în Medicina Tradiţională Chineză de mii de ani. Am aflat de la Nicoleta Magargiu, specialist în terapii cu pietre de jad şi infraroşii, cum acţionează cristalele de jad pentru restabilirea stării de sănătate în organism.


CSÎD: Ce compoziţie au pietrele de jad?
Nicoleta Magargiu, reflexoterapeut:
Ca şi compoziţie piatra de jad este formată din zeci de silicaţi de minerale cele mai cunoscute fiind Ca, Mg, Fe, K, Zn etc.

Jadul rezonează cu organismul uman

CSÎD: Cum acţionează asupra organismului?
Nicoleta Magargiu, reflexoterapeut:
Ca şi cristal, toate aceste minerale din pietre de jad intră în rezonanţă cu mineralele din organismul nostru. Practic, este ca şi cum două persoane care se cunosc pentru prima oară simt că „rezonează”. Chiar folosim termenul acesta: am rezonat imediat cu persoana X, deşi doar ce am cunoscut-o. „Suntem pe aceeaşi lungime de undă”, spunem de multe ori despre un prieten sau partener. Aşa şi în cazul jadului. Mineralele din corpul nostru rezonează cu cele din jad, practic se recunosc, intră în rezonanţă şi astfel, uşor-uşor, în echilibru.
CSÎD: Poţi exemplifica?
Nicoleta Magargiu, reflexoterapeut:
Dacă pacientul are un dezechilibru din punct de vedere al mineralelor din corp, atunci dupa câteva şedinţe, jadul ajută la reechilibrare. Dacă există o carenţă de calciu, jadul ajută la o mai bună absorbţie a calciului din alimentaţie. De asemenea, dacă există un exces acesta ajută la echilibru şi eliminarea mai rapidă pentru că naturii îi place armonia şi îi place echilibrul.
Asta face jadul: echilibrează. Pe plan energetic, pe plan chimic şi hormonal.

O stare de spirit mai bună după terapiile cu pietre de jad

CSÎD: Unii dintre cei care au încercat terapii cu jad spun că au observat o îmbunătăţire a stării de spirit…
Nicoleta Magargiu, reflexoterapeut:
Ca occidentali, noi vorbim în termeni de boală. Spunem că un om este bolnav. Ca orientali, ei vorbesc de dezechilibre. Un om este în dezechilibru. Şi când foloseşti jadul care lucrează pe o vibraţie înaltă şi intră în rezonanţă cu un om în dezechilibru, începe să îţi înalţe vibraţia. Preia din energia ta negativă, din dezechilibrul tău. Şi după 5 – 10 şedinţe, a tot preluat de la tine, dându-ţi în acelaşi timp la schimb că ai ajuns în echilibru. E ca o balanţă. E fascinant. Medicina şi fizica cuantică pot demonstra foarte uşor aceste schimburi energetice şi ele se pot observa.

Se poate chiar dormi pe pietre de jad


CSÎD: În ce costau tratamentele cu aceste pietre?
Nicoleta Magargiu, reflexoterapeut:
Există aparatură de masaj cu pietre de jad, turmalină şi raze infraroşii pentru un tratament holistic asupra organismului, astfel încât se pot obţine foarte multe beneficii terapeutice pe multiple planuri.
De exemplu, saltelele cu pietre de jad încălzite sunt produse care se pot folosi acasă, pentru somn şi practic dormi pe pietre încălzite toată noaptea sau în saloane, în cabinete şi clinici medicale, în centre de retreat. Ajută la următoarele probleme –

  • dureri de spate cauzate de diverse deformări sau compresii precum cifoza, scolioza, hernii de disc, spondiloză cervicală
  • calmare şi energizare în caz de oboseală cronică, de somn prost

Jadul ajută la oxigenarea creierului şi la eliminarea oboselii cronice

CSÎD: Ce afecţiuni se pot ameliora sau trata cu jad?
Nicoleta Magargiu:
În literatura de specialitate despre cristale – cristalul de jad este recunoscut ca fiind cristalul cu cea mai înaltă conductibilitate a razelor infraroşii. Ea preia imediat căldura razelor infraroşii şi o transmite în organismul uman pe aceeaşi lungime de undă, precum infraroşii emise de organismul uman.
De aceea, se înregistrează rezultate foarte bune pe probleme de circulaţie sanguină deficitară: sindrom de mâini şi picioare reci – reglat; lipsa de energie şi productivitate – rezolvate, întrucât reglează circulaţia sanguină şi contribuie la o oxigenare superioară a creierului; oboseala cronică – reglată; dureri de cap/ migrene – eliminate; vene varicoase, tromboze, ateroscleroză, vase de sânge sparte – rezolvate.

Nicoleta Magargiu, specialist în terapii cu pietre de jad şi infraroşii
 

Nicoleta Magargiu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”