Muştarul – 5 motive să încerci o reţetă minune

Te-ai hotărât ca în 2016 să înlături pe cât posibil E-urile din alimentaţie?
  • Publicat:
Muştarul – 5 motive să încerci o reţetă minune
Te-ai hotărât ca în 2016 să înlături pe cât posibil E-urile din alimentaţie? Felicitări, gesturile mici pot face diferenţa în timp şi de ce să nu recunoaştem – bucătăria este locul cel mai creativ din casă. Astăzi, îţi dăm câteva sfaturi pentru a prepara muştar de casă. 
 

Muştarul – propietăţi terapeutice

În această perioadă, când consumul de carne este crescut, muştarul scade riscul de a dezvolta boli grave. Şi de ce să nu recunoaştem, dă un gust mai bun preparatelor culinare. Făcut ca la carte, muştarul este un bun laxativ, scade colesterolul crescut, stimulează buna funcţionare a circulaţiei sângelui şi scade tensiunea arterială, este un bun antiinflamator şi stimulează pofta de mâncare.
 
De asemenea, reţetele originale şi sănătoase ale muştarului luptă împotriva astmului, bronşitei, durerilor reumatice, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei, reumatismului şi gripelor. Persoanele care suferă de constipaţie cronică pot să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă (zi de zi se creşte doza de administrare până la o lingură). Acest tratament se ia sub formă de cure, pe o perioadă de o săptămână urmată de o pauză de zece zile.
 

Reţetă muştar de casă 

Muştarul de masă făcut industrial pe lângă seminţe şi făină de muştar are în reţetă şi: aditivi alimentari, E-uri, substanţe de îngroşare, îndulcitori de sinteză, coloranţi, arome artificiale.
 
Aşadar, iată reţeta pentru muştar, numai bun de pus pe carne de porc la cuptor. Sau poate doriţi să încercaţi nişte combinaţii alimentare mai stranii cu muştar: pizza cu muştar, brânză cu muştar sau chiar biscuţii cu cacao cu muştar.
 
Ingrediente:
Seminţe de muştar (varianta bio este de preferat)
Oţet
Miere
Ghimbir sau hrean
sare
 
Mod de preparare:
|ntr-un castron de sticlă se pun seminţele de muştar. Peste ele se toarnă apă. Se lasă la înmuiat circa 2 ore. Apoi se înlătură apa şi cu ajutorul lui blender se transformă în pastă. Apoi se adaugă oţet şi puţină apă. Se îndulceşte cu puţină miere. După gust se adaugă hrean sau ghimbir şi sare. Se mai lasă 30 de minute, apoi se mai adaugă puţină apă. Este gata de consum.
 
De asemenea, puteţi face şi un sos de muştar. 
 

Sos de muştar

Ingrediente
O linguriţă de muştar
Ulei presat la rece
Zeamă de lămâie
Oţet (facultativ)
Frunze de pătrunjel
Un praf de sare de mare
 
Mod de preparare:
 
Se amestecă bine muştarul cu sare, se adaugă ulei, zeamă de lămâie şi verdeaţă tocată mărunt.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
De ce e bine să mâncăm usturoi
De ce e bine să mâncăm usturoi
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”