Mierea de Manuka – beneficii supreme pentru sănătate!

  • Publicat:
Mierea de Manuka - beneficii supreme pentru sănătate!

Mierea de Manuka prezintă un potențial terapeutic nemaiîntâlnit. Din toate cele peste 20.000 de tipuri de miere, cea de Manuka este fără dar și poate un terapeut desăvârșit pe care oricine ar trebui să îl aibă acasă. Vorbim de beneficii supreme pentru sănătate ce pot fi dobândite cu ușurință de pe urma consumului de miere de Manuka.

Originară din Noua Zeelandă și Australia, mierea de Manuka provine din nectarul florilor arborilor de Manuka, Leptospermum. Proprietățile sale sunt numeroase și mereu multiplicate pentru simplu fapt că este monofloră – creată din polenul colectat de la un singur tip de floare.

Informațiile nutriționale și caloriile mierii de Manuka

100 de grame de miere Manuka conține 330 de calorii. În primă fază, această cantitate ar părea de speriat, însă nu trebuie să uităm că mierea de Manuka are o capacitate mult mai mare de îndulcire, comparativ cu zahărul. De aici rezultă că trebuie folosită o cantitate mică de miere de Manuka pentru a acoperi necesarul zilnic de zaharuri. În plus de asta, zaharurile din această miere au o eliberare mai lentă, ceea ce înseamnă că vor contribui la instalarea stării de sațietate.

Proprietățile mierii de Manuka

Când spunem miere de Manuka amintim deja de o listă exemplară și complexă de proprietăți. Vorbim de cele antimicrobiene, antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii, antioxidante și chiar antifungice. Mai mult decât atât, mierea de Manuka este un aliat de nădejde al sistemului imunitar.

Consumată în mod regulat, așa cum scrie pe prospect, mierea de Manuka poate ameliora un număr însemnat de probleme de sănătate. Ea poate fi consumată atât de către adulți, cât și de către copii. Este printre puținele produse naturale medicinale din lume.

Din rândul sortimentelor de miere de pe piață, mierea de Manuka este singura recunoscută și certificată de autorități medicale de prestigiu – totul în urma studiilor de specialitate extrem de riguroase.

Mierea de Manuka: lista principalelor beneficii 

În primul rând, mierea de Manuka este recunoscută pe plan internațional pentru felul în care poate trata infecțiile cu stafilococi. Are o mulțime de proprietăți antibacteriene ce o ajută să fie eficientă în a distruge toate infecțiile fungice și bacteriene. În anumite cazuri, eficiența mierii de Manuka este cu 50% mai mare decât eficiența antibioticelor comune, existente pe piață.

De asemenea, mierea de Manuka este perfectă pentru a ține la distanță problemele gastrice intestinale. Mierea de Manuka are grijă de flora intestinală și poate trata cu ușurință aciditatea gastrică excesivă și refluxul gastric.

Imunitatea va câștiga și ea de pe urma consumului de miere de Manuka. Vorbim de o mulțime de proprietăți curative și antivirale, motiv pentru care poate spori eficiența imunității.

Migrenele, durerile de gât sau infecțiile acute ale sistemului respirator pot fi ținute la distanță prin consumul de miere de Manuka. În ceea ce privește afecțiunile aparatului respirator, mierea de Manuka și-a dovedit eficiența în multe dintre acestea. Amintim aici de rinită, sinuzită, bronșită cronică și acută, astm și nu doar atât.

Cei interesați pot achiziționa miere de Manuka de la Vitamix – magazin online de sănătate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”