Cum să scapi de migrene fără pastile

  • Publicat:
Cum să scapi de migrene fără pastile
Sursa foto: unsplash.com

Durerea de cap este o afecțiune comună și des întâlnită, iar în aceste momente, probabil că primul instinct este să apelezi la medicație alopată, ca să ușurezi sau să alungi durerea cât mai repede. Dar poate nu ar trebui să te lași pradă primului impuls de a lua medicamente, ci să cauți alternative naturale ce te pot ajuta la ameliorarea simptomelor și chiar la calmarea completă a durerii de cap.

Migrenele, după cum spun și cei de la LetsYoop, au o mulțime de factori declanșatori, de exemplu, factorii fizici cum ar fi oboseala, tensiunea gâtului sau umărului sau factori legați de dietă, mediu sau emoționali. Încă nu s-a descoperit o cauză exactă a migrenei, dar cercetătorii studiază în continuare posibilele modificări legate de creier, circulația sângelui și gene.

Articolul de față vine în întâmpinarea ta cu trucuri utile de calmare pentru migrene, accesibile, ușoare și practice.

5 remedii pentru migrene

Hidratează-te!

Deși este o necesitate vitală, de multe ori constați că nu consumi apă de-a lungul zilei, iar deshidratarea declanșează deseori durerea de cap.

Un cercetător al Universității Oxford, Amy Price, a realizat un studiu despre influența consumului zilnic de apă asupra durerilor de cap.

A reieșit că la subiecții care sufereau de dureri de cap recurente, consumul de apă nu a redus migrena, dar aceștia se simțeau mult mai bine ca stare generală. Prin urmare, este important să bei apă ca să previi durerea de cap.

Ceaiuri din plante

Ceaiurile reprezintă o altă modalitate de a adăuga lichide în dieta ta. S-a descoperit că ceaiul de ghimbir, în special, are în compoziție substanțe asemănătoare cu cele din medicația prescrisă pentru dureri de cap.

O linguriță de pudră de ghimbir într-o ceașcă de ceai te va ajuta să ameliorezi durerea, chiar să o reduci cu totul. De asemenea, ceaiul de mușețel, mentă sau lavandă calmează durerea și îți dau o stare de bine.

Magneziu și complexul de vitamine B

Există studii care arată că lipsa de magneziu din organism poate provoca dureri de cap. Așa că, este bine să folosești magneziul ca supliment alimentar pentru a preveni apariția durerilor de cap.

În plus, se știe că magneziul este un mineral ce contribuie la fortificarea sistemului nervos și gestionarea mai bună a stresului.

De asemenea, complexul de vitamine B protejează împotriva migrenelor sau le poate reduce. În special, vitamina B6 și B12 reduc simptomele și joacă un rol important de prevenție.

Aromaterapia

Un domeniu încă subestimat, aromaterapia aduce multe beneficii sănătății umane dacă este folosită corespunzător. Uleiul esențial de lavandă, mirosit timp de 15 minute ameliorează imediat durerile de cap.

De asemenea, un efect binefăcător îl are și uleiul de mentă. Decongestionează durerea de la nivelul capului și relaxează organismul.

Masajul punctelor de reflexoterapie

Realizare presiunii cu ajutorul degetelor pe anumite puncte de pe corp poate ajuta la eliberarea tensiunii din zona capului, reducând-o chiar până la 0.

Pe lângă masarea instinctuală a tâmplelor, umerilor sau a cefei, metode ce ajută la ameliorarea disconfortului, există două puncte chiar pe zona dintre sprâncene și începutul podului nazal. Acestea, dacă sunt apăsate pentru câteva minute, te ajută la eliminarea durerii provocate de migrenă.

Alte modalități de a ameliora durerea de cap fără să iei vreo pastilă sunt compresele reci așezate pe frunte, tehnicile de relaxare, acupunctura, un somn bun, exercițiile fizice și vitamina E. Trebuie doar decât să te îndrepți spre cele care funcționează pentru tine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia