Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali

În timp ce calculii renali pot fi de mici dimensiuni, adesea măsurați în milimetri, ei pot deveni extrem de dureroși atunci când sunt eliminați prin tractul urinar.
  • Publicat:
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali

Pacienții cu calculi renali știu cât de dureroase pot fi simptomele produse de aceștia. În timp ce calculii renali pot fi de mici dimensiuni, adesea măsurați în milimetri, ei pot părea ca niște mici mine care explodează pe măsură ce piatra își croiește drum prin tractul urinar. Uneori, acești calculi pot duce la complicații, cum ar fi infecțiile renale, infecțiile tractului urinar și chiar sepsis, care necesită intervenție medicală.

Calculii renali sunt acumulări mici de minerale și săruri care se formează în rinichi. Cel mai comun tip de calculi renali sunt cei de calciu, care se împart în două subcategorii diferite: calculi de oxalat de calciu și calculi de fosfat de calciu. Durerea apare atunci când piatra încearcă să treacă prin ureter către vezica urinară și uretră (la bărbați).

Din păcate, este o boală destul de comună. Și din nefericire, dacă ați avut o piatră, există aproximativ o posibilitate de 50% ca ea să recidiveze. Nu toți calculii renali trec de la sine, iar aceștia pot da complicații, inclusiv infecția renală și chiar sepsis. Așadar, căutați tratament pentru a trata pietrele la rinichi și luați măsuri pentru a preveni formarea lor.

Dar iată și câteva vești bune: schimbarea dietei poate face o diferență imensă în formarea și recidiva calculilor renali. În timp ce există multe informații disponibile despre ce să evitați, există câteva lucruri generale pe care oamenii le consumă și le beau care ar putea preveni formarea calculilor renali în primul rând.

Bea mai multe lichide

Cea mai mare schimbare în dietă pe care o poți face este să bei mai multe lichide. Nu trebuie să fie doar apă. Recomandarea generală a medicilor este de 2-3 litri de lichide pe zi pentru a produce 2,5 litri de urină, poate chiar mai mult dacă faci exerciții fizice, deoarece lichidele se pierd prin transpirație.

Crește aportul de citrice (dar atenție la zahăr)

În plus față de consumul de multe lichide, specialiștii recomandă prioritizarea unei diete bogate în acid citric sau fructe naturale de citrice. Aici includem lămâi, lime și portocale, precum și băuturi precum limonadele. Acidul citric ajută la prevenirea cristalizării în rinichi.

Dacă alegi să consumi sucuri, ar trebui să optezi pentru sucuri cu puțin zahăr, cum ar fi sucul de portocale cu conținut scăzut de calorii. Cercetările recente sugerează că prea mult zahăr poate contribui la formarea calculilor renali, fără a menționa alte probleme precum diabetul și bolile de inimă.

Crește aportul de calciu

O altă recomandare este includerea calciului în dietă. 1000-1200 de unități de calciu pe zi vor ajuta la reducerea formării calculilor. Acest lucru poate părea paradoxal, deoarece calciul este unul dintre principalii constituenți ai majorității calculilor renali, află că, în trecut, când pacienților li se spunea să reducă consumul de calciu, acesta ducea la formarea mai multor pietre. Se pare că acest mineral poate fi util în prevenirea calculilor renali.

Încearcă Dieta Mediterraneană

O altă opțiune este să urmezi Dieta Mediterraneană, care include multe fructe și legume. Pe lângă reducerea calculilor renali, este în general o dietă bună pentru menținerea tensiunii arteriale sănătoase, colesterolului sănătos și gestionarea bolii Crohn.

Foto: shutterstock

Surse:

https://www.niddk.nih.gov/health-information/urologic-diseases/kidney-stones/definition-facts#:~:text=Kidney%20stones%20are%20common%20and,least%20once%20during%20their%20lifetime.

https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/study-links-a-sugar-heavy-diet-to-a-higher-risk-of-kidney-stones

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia