Cele 7 ceaiuri care te ajută să slăbești în timp record

  • Publicat:
Cele 7 ceaiuri care te ajută să slăbești în timp record

Unele ceaiuri sunt recunoscute datorită substanțelor care susțin procesul de slăbit. Acestea conțin compuși vegetali numiți catechine care pot avea efecte uimitoare asupra metabolismului. Iată lista celor 7 ceaiuri care te vor ajuta să slăbești fără prea mult efort!

Top 7 ceaiuri care sprijină procesul de slăbire

Ceaiul verde

A fost demonstrat faptul că ceaiul verde topește grăsimea din organism datorită conținutului crescut de polifenoli. Aceștia activează în organism enzimele responsabile pentru topirea grăsimilor. Așa că, înainte de micul dejun și prânz, poți bea o cană de ceai verde!

Ceaiul negru

Ceaiul negru are aproximativ aceleași proprietăți ca și ceaiul verde întrucât sunt obținute din frunzele aceleiași plante, Camellia sinesis, cu mențiunea că ceaiul verde se obține din frunzele proaspete iar ceaiul negru este rezultatul frunzelor uscate. Experții spun, că deși au aceeași sursă, ceaiul negru este cu mult mai sănătos în comparație cu cel verde.

Ceaiul Oolong

Oolong este un ceai semi-fermentat, situându-se între ceaiul verde și ceaiul negru. Este un ceai care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor. În țările asiatice, acolo unde infuzia de ceai Oolong se consumă zilnic, media greutății corporale este mult mai scăzută decât în țările din vest. Un studiu a constatat că consumul de ceai oolong de două ori pe zi timp de 14 zile a crescut rată de ardere a grăsimilor cu 20%, ceea ce teoretic ar putea contribui la pierderea în greutate.

Ceaiul de mentă

Aroma și substanțele din compoziția ceaiului de mentă diminuează senzația de foame, iar tu nu vei mai pofti la gustări sau la porții foarte mari de mâncare. Tot acesta te poate ajuta și dacă te confrunți cu probleme digestive, calmând balonarea sau indigestia, care apar la schimbările bruște de regim alimentar.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente la nivel mondial, fiind folosit drept condiment și plantă medicinală. Ceaiul de ghimbir poate aduce beneficii digestiei și te poate ajută să-ți rezolvi problemele digestive. Îți poate îmbunătăți imunitatea și metabolismul.

Ceaiul de hibiscus

Este probabil cel mai important beneficiu al infuziei de hibiscus. Ceaiul de hibiscuscontine fazeolamina, un compus care contribuie la scăderea în greutate și la menținerea unei siluete zvelte. Asta se întâmplă prin reducerea producției de amilază.

Citește și: Ceaiul minune care ajută la arderea grăsimilor și vindecă infecțiile | Lidia Fecioru, bioenergoterapeut: „E amar ca fierea, dar foarte bun…”

FOTO: Shutterstock | SURSĂ: NY Post

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc