Ceaiul verde, un must in sezonul rece

Pentru a face fata problemelor de natura emotionala din timpul iernii – stres, depresie sau anxietate, dar si pentru a avea un organism rezistent in aceasta perioada solicitanta, iti recomandam ceaiul verde.
  • Publicat:
Ceaiul verde, un must in sezonul rece
Ceaiul verde, un must in sezonul rece

Pentru a face fata problemelor de natura emotionala din timpul iernii – stres, depresie sau anxietate, dar si pentru a avea un organism rezistent in aceasta perioada solicitanta, iti recomandam ceaiul verde. Este, fara doar si poate, un aliat fidel al sanatatii!

Ceaiul verde contine numerosi polifenoli, care ii confera proprietati antioxidante puternice. Datorita acestui lucru, ceaiul verde are efecte protectoare impotriva bolilor cardiovasculare, cancerului, bolilor de sezon, artritei, diabetului, maladiilor Alzheimer si Parkinson si nu numai. Chiar si imbatranirea este amanata cu ajutorul acestuia.

Pe timp de iarna insa, ceaiul verde te ajuta sa iti gasesti echilibrul emotional, care se afla la mare risc in aceasta perioada. Criza, lipsa luminii soarelui, frigul pot sa te impinga spre o stare continua de nervozitate si depresie, asa ca ceaiul verde este o solutie demna de luat in considerare.

Cu cat bei mai mult ceai verde, cu atat esti mai putin stresata

La concluzia asta au ajuns cercetatorii, dupa ce au studiat peste 42.000 de persoane cu varsta peste 40 de ani. Odata cu eliminarea riscului de a fi stresata, dispare si riscul de pneumonie (in proportie de 47%) dar si riscul de a suferi de depresie (in proportie de 44%).

… si mai puternica in fata gripei si a racelilor

Polifenolii si flavonoizii din ceaiul verde intaresc sistemul imunitar, facand organismul mai rezistent in fata racelii, gripei si a infectiilor de orice fel. Daca il consumi in combinatie cu lamaie, poti fi sigura ca bolile de sezon te vor ocoli iarna aceasta. Iar daca adaugi si putina miere de albine, te vei bucura si de proprietatile sale antibiotice.

Pentru ca exista foarte multe sortimente de ceai verde pe piata si nu toate dintre ele isi merita denumirea, opteaza pentru cele japoneze, intrucat acestea sunt cele mai concentrate si evident, cele mai eficiente.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Trucuri pentru intarirea imunitatii
Trucuri pentru intarirea imunitatii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”