Ce sunt tărâțele de Psyllium și ce beneficii au ele pentru organism?

  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce sunt tărâțele de Psyllium și ce beneficii au ele pentru organism?
Sursa foto: envato

Tărâțele de Psyllium au devenit un ingredient tot mai popular printre rețetele slab calorice și extrem de sănătoase. Iată unde se găsesc acestea, dar și ce beneficii aduc cu sine! 

Tărâțele de Psyllium: ce sunt, unde se găsesc, beneficii

Tărâțele de Psyllium sunt semințe obținute din planta Plantago ovata, din India. Acestea reprezintă o sursă valoroasă de fibre, fiind și cea mai simplă și eficientă metodă pentru păstrarea unei bune digestii.

În general, preparatele standar de Psyllium sunt disponibile sunt formă de semințe uscate sau coji și pudră din tărâțe, care se amestecă cu apă până la obținerea unei paste omogenizate.

Citește și: Psyllium, tărâţele care slăbesc!

Iată principalele beneficii ale țaratelor de Psyllium:

Mențin sănătatea inimii

Introducerea țaratelor de Psyllium în dietă poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima. De fapt, potrivit cercetărilor, consumul de fibre Psyllium a fost asociat cu un nivel mai scăzut de trigliceride, implicit cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.

Scad nivelul insulinei și zahărului din sânge

O dietă bogată în fibre Psyllium poate ajuta la scăderea nivelului de insulină și a zahărului din sânge, dar și la îmbunătățirea nivelului de colesterol la pacienții cu diabet.

Sprijină sănătatea digestivă

Fibrele de Psyllium conține probiotice, care îmbunătățesc dezvoltarea coloniilor sănătoase de bacterii bune din intestin. Atunci când avem suficiente bacterii bune în sistemul digestiv, și sistemul imunitare funcționează la cote optime.

Tratează constipația și ameliorează durerile cauzate de hemoroizi

Fibrele solubile obținute din Psyllium se deplasează prin tractul digestiv, stimulând astfel contractarea mușchilor intestinali și ușurând astfel eliminarea scaunelor. Și întrucât ajută la înmuierea scaunelor, reduce semnificativ și durerea asociată cu hemoroizii.

Citește și: Cele mai eficiente remedii pentru constipație. Ce să bei și ce să mănânci ca să ai un scaun normal

Facilitează pierderea kilogramelor

Datorită conținutului ridicat de fibre spongioase, tărâțele de Psyllium reduc pofta de mâncare, îmbunătățesc digestia și detoxifică organismul, fiind o alegere excelentă atunci când vrem să eliminăm kilogramele nedorite.

*De asemenea, tărâțele de Psyllium reduc și flatulența și tratează senzația de balonare.

Surse: HealthLine, Medical News Today, Very Well Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia