Bioenergia, în problemele menstruale. Deak Albert: „Culoarea sănătoasă a femeii trebuie să fie cea a sângelui de iepure”

Am stat de vorbă cu Deak Albert, bioenergoterapeut, care ne explică pe larg toate aceste detalii, dar și ajută bioenergia în tratarea acestor dezechilibre.
  • Publicat:
Bioenergia, în problemele menstruale. Deak Albert: „Culoarea sănătoasă a femeii trebuie să fie cea a sângelui de iepure”
Bioenergia, în problemele menstruale. Deak Albert: „Culoare sănătoasă a femeii trebuie să fie cea a sângelui de iepure”

Schimbările hormonale, problemele menstruale și consecințele ce pot apărea lăsate netratate sau nesupravegheate ne pot afecta calitatea vieții. Fiecare femeie trece prin aceste procese firești, dar este extrem de important să știm să depistăm semnalele pe care organismul le transmite atunci când există o reală problemă. Nu toate femeile știu cum ar trebui să arate un ciclu menstrual normal sau ce durată trebuie să aibă, la fel cum nu multe cunosc cauzele și dezechilibrele hormonale. Am stat de vorbă cu Deak Albert, bioenergoterapeut, care ne explică pe larg toate aceste detalii, dar și cum bioenergia poate ajuta în tratarea acestor dezechilibre.

CSID: Înainte de toate, ce este bioenergia și ce boli se pot trata prin acest tratament holistic?

Deak Albert: Vorbim despre un tratament alternativ holistic, fără niciun fel de efecte secundare, care presupune aducerea unui aport energetic ȋn organismul pacientului și ȋl ajută la echilibrarea energiei vitale. Aceasta ne ține ȋn funcțiune și ȋn viață, este ,,softul” care stă la baza organismului uman, așa ȋmi place mie să spun. Odată identificate blocajele sau golurile de energie, le putem armoniza și, astfel, corpul ȋncepe procesul de autovindecare.

Prin terapia cu bioenergie, se pot trata majoritatea bolilor psihice și fizice, atât acute, cât și cronice, bolile fiind rezultatul dezechilibrelor energetice din organism. De-a lungul celor opt ani de experiență, am tratat cazuri complexe de anxietate, depresie, insomnie, afecțiuni ale tiroidei, diabet, patologii ale zonei digestive, ale tractului urinar, infertilitate, probleme legate de menstruație și tot ce ȋnseamnă sistemul reproducător, dureri de cap, sinuzite, nevralgii, patologii ale urechilor și multe altele. Ȋn ultima perioadă, am avut numeroși pacienți cu simptome post-Covid, precum afecțiuni ale inimii și plămânilor sau dezechilibre emoționale, pe care mă bucur că i-am putut ajuta să se recupereze rapid.

Dezechilibrele hormonlale: cauze, simptome, consecințe

CSID: Multe femei se confruntă cu dezechilibre hormonale. Care sunt cauzele?

Deak Albert: Este important aici să spunem cititoarelor și care sunt simptomele dezechilibrelor hormonale. De exemplu, un nivel de estrogen crescut ȋnseamnă că menstra se reduce, apar bufeuri, transpirații nocturne, creșteri ȋn greutate, insomnii și libido scăzut.

Progesteronul reglează și pregătește endometrul pentru sarcină. Este esențial pentru dezvoltarea fătului și stimulează lactația. Lipsa acestui hormon se manifestă prin sângerări menstruale neregulate, ceea ce ȋnseamnă că ovarul nu a putut elibera un ovul, ȋn cazul ovarelor polichistice, dar și risc de avort spontan.

Principala cauză a dezechilibrelor hormonale este dezechilibrul energetic. Acesta este influențat de stres fizic, emoțional și geopatic, alimentație și diferite vicii (alcool, droguri etc.). Terapia cu bioenergie tratează direct sursa energetică a problemei, pe când tratamentele tradiționale, pe bază de hormoni, acoperă doar efectele și astfel, rezultatele sunt, de cele mai multe ori, de scurtă durată.

CSID: Lăsate netratate, ce consecințe pot apărea?

Deak Albert: Netratate, dezechilibrele hormonale duc la apariția diferitelor boli ale glandelor endocrine sau legate de sistemul endocrin. Vorbim despre inflamația aparatului reproducător (apariția chisturilor ovariene și diferitelor patologii ale sistemului uro-genital), fluctuații ale greutății, depresie, anxietate, insomnie și infertilitate.

De obicei, evoluția este următoarea: ȋn primă fază apar chisturi, după aceea ovare polichistice, apoi fibroame, endometrioză, iar ȋn cazurile foarte grave, chiar și diferite tipuri de cancer.

O altă consecință a unui dezechilibru hormonal, destul de des ȋntâlnită, este metropatia hemoragică – sângerări din uter, constant, perioade lungi de timp. Am avut paciente care s-au luptat cu această problemă ani de zile și nu au putut găsi o soluție, dar am reușit să o rezolvăm, prin intermediul terapiei cu bioenergie.

CSID: În prezent, tot mai multe cupluri se confruntă cu infertilitatea. Cum funcționează tratamentul cu bioenergie în aceste situații? Poate reda speranța cuplurilor de a deveni părinți?

Deak Albert: De multe ori, cauza infertilității este, de asemenea, o disfuncție energetică. Terapia cu bioenergie poate crește potențialul energetic, astfel ȋncât să reducem inflamațiile sistemului reproducător și să ajungem la echilibrul hormonal necesar reproducerii.

Odată cu restabilirea echilibrului hormonal, vom vedea, ca prim rezultat, reglarea intervalului menstrual, a culorii și texturii, apoi, vitalitate și stare de bine ȋn intregul organism.

Definiția unui ciclu mentrual normal: durată, culoare, abundență

CSID: Cum am putea defini un ciclu normal? Cum ar trebui el descris prin durată, culoare, abundență?

Deak Albert: Un ciclu menstrual normal are un interval de 28 de zile, culoarea roșu aprins, abundență mai puternică ȋn primele două zile, apoi medie, iar la final, slabă.

Ȋn prima zi și ultima zi este admisă o culoare mai ȋnchisă, iar durata normală este patru, cinci zile. Ciclul nu ar trebui să aibă cheaguri succesive, pe toată durata sa, și să fie ȋnsoțit de dureri abdominale și/sau lombare puternice.

Există și mici excepții. De exemplu, căldura exagerată (precum sauna) sau frigul, ȋn special cel de la picioare, ȋnainte de ciclu, pot devia menstruația cu câteva zile. De asemenea, expunerea la frig va da dureri menstruale puternice, frigul putând influența circulația energetică pe meridiane. E bine să conștientizăm aceste situații și să nu ne panicăm atunci când apar dereglări sporadice, contextuale.

CSID: Care sunt semnalele de alarmă care indică prezența unei probleme?

Deak Albert: Primul semnal de alarmă este atunci când durata ciclului depăsește șapte zile. Apoi, dacă avem cinci zile ciclu și apoi spotting, ȋncă pe atât sau chiar 10 zile. Multe femei sunt ȋn această situație și o consideră aproape normală, dar nu este.

Și dismenorea, adică durerea puternică, ar trebui să ne ridice semne de ȋntrebare. Cheagurile cu sânge sunt normale primele două zile, maxim. Dacă acestea durează mai mult, iarăși avem de-a face cu un dezechilibru.

Când vorbim despre culori foarte ȋnchise, maro sau chiar negru, vorbim fie de apropierea de menopauză, fie de o patologie prezentă. Aceasta ȋnseamnă că endometrul nu se mai ȋngroașă, nu funcționează corespunzător, astfel sângele se oxigenează și ȋși modifică culoarea.

Când culoarea este roșu deschis, spre roz, apos, este semn că organismul se confruntă cu o carență mare de fier.

Medicii tibetani susțin că o culoare sănătoasă a femeii trebuie să fie cea a sângelui de iepure, roșu aprins. Din păcate, ȋn România, se vorbește mult prea puțin despre asta, fetele și femeile nu primesc informațiile de care au nevoie și nu știu la ce să fie atente pentru a-și monitoriza starea de sănătate și a-și da seama când e nevoie să ceară ajutor.

Bioenergia și reglarea ciclului menstrual

CSID: Ce caracteristici îndeplinește candidatul ideal pentru tratamentul cu bioenergie?

Deak Albert: Oricine poate beneficia de tratamentul cu bioenergie, indiferent de vârstă, nu există contraindicații. Ȋnsă, din experiența mea, undeva la 5% sunt oamenii care nu reacționează deloc la terapie, din diferite motive.

Ȋn același timp, nu se tratează prin protocolul Healonia pacienții care suferă de schizofrenie și cei dependenți de droguri sau alcool.

CSID: Câte ședințe ar fi necesare ca o femeie să poată reveni la un ciclu menstrual regulat și la ce costuri ar trebui să se aștepte?

Deak Albert: De regulă, o dereglare a ciclului menstrual se rezolvă ȋn patru ședințe. Dacă vorbim despre ovare polichistice, fibroame sau endometrioză, poate fi nevoie de 8-12 ședințe, ȋn funcție de gravitatea cazului și de cât de veche este problema.

Se recomandă o menținere a nivelului energetic pe termen mediu, post terapie, asta ȋnseamnă cam o ședință pe lună.

Referitor la costuri, și aici se iau ȋn calcul gravitatea și durata bolii, durata ședinței sau dacă sunt mai multe boli de tratat, ȋn paralel.

De asemenea, protocolul pe care l-am creat și pe care ȋl practic, Healonia, este singura terapie cu bioenergie care se poate realiza atât față ȋn față, ȋn cabinet, cât și la distanță. Și ȋntre cele două tipuri de ședințe există diferență de preț.

Inițial, pacienții programează o primă consultație, ȋn care facem diagnoza, vedem ce probleme sunt și apoi le spun ce ȋnseamnă tratamentul, din punct de vedere timp și costuri. Ȋntreg procesul este personalizat, dar și transparent.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia