5 trucuri mai puțin cunoscute care te ajută să scapi de durerea de cap

Următoarele trucuri mai puțin cunoscute sunt extrem de eficiente în combaterea durerii de cap.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 trucuri mai puțin cunoscute care te ajută să scapi de durerea de cap
Te ajută să scapi de durerea de cap – 5 trucuri mai puțin cunoscute

Durerea de cap sau cefaleea este unul dintre cele mai comune simptome pe care le putem resimți și tocmai de aceea și unul dintre cele mai dificile de diagnosticat. 

Cauzele durerii de cap pot fi multiple, de la cele mai banale, cum ar fi faptul că nu am consumat suficiente lichide și organismul este deshidratat sau alergiile de sezon, până la unele boli grave.

Acest tip de disconfort la nivelul capului sau gâtului este, însă, atunci când apare sporadic și nu durează mult ușor de tratat dacă ai la îndemână acele metode/trucuri care te pot ajuta.

Printre cele mai cunoscute sunt:

  • masajul pentru relaxarea mușchilor tensionați și îmbunătățirea circulației sangvine
  • inhalarea uleiurilor esențiale
  • consumul de alimente bogate în magneziu (nuci, semințe de dovleac, avocado, spanac, ciocolată neagră)
  • exerciții de respirații

Mai mult, descoperă câteva trucuri mai puțin cunoscute dar la fel de benefice sau chiar mai eficiente decât cele cu care ești deja obișnuit:

Presopunctura

Presopunctura este o tehnică ce presupune aplicarea unei presiuni ușoare pe anumite puncte specifice (de presiune) ale corpului.

Dintre acestea, putem aminti punctul dintre degetul mare și arătător sau cel din centrul frunții, care prin apăsare pot ameliora durerile de cap prin reducerea tensiunii și a stresului.

Băile calde cu sare

Adăugarea a două până la trei cești de sare Epsom pe bază de magneziu într-o cadă cu apă caldă contribuie la relaxarea mușchilor și a nervilor, ceea ce poate reduce durerea de cap.

Consumul de ghimbir

Ghimbirul este un antiinflamator natural renumit deja pentru proprietatea sa de combatere a durerii de cap. Poate fi consumat sub formă de ceai sau mâncat ca atare sau chiar sub formă de pudră adăugată în smoothie-uri.

Exerciții de întindere

Oricât de banale par aceste tipuri de exerciții, sunt foarte eficiente pentru reducerea tensiunii musculare responsabilă în mare parte de durerile de cap cotidiene. Mai ales că în cazul cefaleei, de multe ori cauzele pot fi atât de neînsemnate că nici nu le putem identifica.

Întinde-ți ușor gâtul și umerii, rotește-ți ușor capul și continuă prin întinderea brațelor și picioarelor.

Masajul cu uleiuri esențiale

Dacă să inhalăm uleiuri esențiale a devenit ceva obișnuit în recomandările fitoterapeuților, ceea ce nu este neapărat des menționat, dar la fel sau poate chiar mai eficient este masajul cu uleiuri esențiale.

Uleiul de lavandă, uleiul de mentă sau uleiul de trandafir au rolul de a reduce tensiunea și stresul ce cauzează dureri de cap.

Iar când le aplici prin masare în zonele afectate, efectul este și mai rapid: adaugă câteva picături de ulei esențial în uleiul de masaj și masează ușor punctele nevralgice.

Dacă, totuși, niciuna dintre metodele menționate nu funcționează, consultă un medic. De asemenea, în cazul în care suferi deja de alte afecțiuni sau iei tratamente medicamentoase, asigură-te cu ajutorul unui specialist că nu există alte condiții medicale subiacente.

Citește și: Durerea de cap – cât este normal să dureze? Răspunde dr. Tatiana Popescu

Citește și: Durerea de cap ar putea trece doar cu o cafea? Un medic de familie explică

Citește și: Dr. Dan Mitrea, medic neurolog: Când este durerea de cap cu adevărat periculoasă?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia