5 beneficii ale uleiului esențial de tămâie (P)

  • Publicat:
5 beneficii ale uleiului esențial de tămâie (P)

Tămâia este o plantă foarte cunoscută în societatea românească datorită întrebuințării sale în tradițiile creștine. Pe lângă această utilizare, tămâia are foarte multe beneficii asupra organismului și este des folosită în tratamentele naturiste. De asemenea, uleiul esențial extras din rășina arborelui de tămâie este un produs foarte prețios în aromaterapie și este excelent pentru sănătate.

Descoperă mai jos secretele acestei rășini, efectele uleiului esențial și amestecuri potrivite pentru nevoile tale.

De ce este tămâia un ingredient special în produsele bio?

Tămâia este un produs natural folosit în medicina tradițională de mai bine de 4000 de ani. Cu toate acestea, în ultimele decenii a început să fie ingredientul principal al multor medicamente menite să combată boli grave precum cancerul, astmul, tulburările de memorie și bolile articulare.

Numeroase studii medicale au demonstrat faptul că această plantă reprezintă o adevărată revelație în medicina modernă, dar și în industria cosmetică.

Proprietățile acestei rășini de tonifiere, hidratare și de prevenire a semnelor de îmbătrânire a pielii o fac să fie ingredient principal în nenumărate creme și seruri hidratante. Pe lângă toate acestea, tămâia împrospătează aerul din încăpere și oferă prospețime camerei.

Beneficiile uleiului esențial de tămâie

Tămâia este deosebită atât prin modul în care se obține, cât și prin beneficiile pe care le are asupra organismului. Uleiul esențial de tămâie concentrează toate proprietățile rășinii într-o aromă unică și încântătoare. Este impresionant faptul că pentru a se obține 10 litri de ulei esențial de tămâie este nevoie de 100 de kilograme de rășină. Acest fapt face ca acest ulei să fie extrem de prețios.

Iată 5 beneficii ale uleiului esențial de tămâie pe care trebuie neapărat să le știi:

  1. Ajută la vindecarea pielii și previne semnele de îmbătrânire. Uleiul esențial de tămâie este un aliat de nădejde în vindecarea rănilor, în reducerea semnelor post acneice și ameliorarea aspectului cicatricilor. De asemenea, acesta îmbunătățește tonusul și elasticitatea pielii, estompează vergeturile și reduce roșeața și iritarea pielii.
  2. Îmbunătățește memoria. Nenumărate cercetări în domeniu relevă faptul că uleiul esențial de tămâie îmbunătățește memoria pe termen scurt și memoria pe termen lung și funcțiile de învățare. Difuzarea în spațiul de studiu al copilului îl va ajuta pe acesta să asimileze mai ușor informațiile și să le sedimenteze mai bine.
  3. Ajută la reducerea reacțiilor de stres și a emoțiilor negative. Uleiul esențial de tămâie are efecte anti-anxietate și pentru reducerea depresiei, fără a avea efecte adverse și fără să provoace somnolență. Studiile făcute în domeniu au demonstrat faptul că, la inhalare, acest ulei reduce frecvența cardiacă și tensiunea arterială.
  4. Susține sistemul imunitar și previne bolile. Uleiul esențial de tămâie este foarte eficient în distrugerea bacteriilor și a virusurilor. În plus, conform cercetărilor, acesta este un puternic imunostimulator și ajută la prevenirea apariției gingivitei, a durerilor dentare și a rănilor de la nivelul gurii.
  5. Este un bun astringent. Uleiul esențial de tămâie are efecte antimicrobiene și poate fi utilizat în locul produselor chimice de curățat pe care le folosești zi de zi. De asemenea, acesta este un agent antiseptic și dezinfectant recunoscut, având capacitatea de a elimina germenii din spațiul și corpul tău.

Mixuri pentru aromaterapie

Pentru o mai bună eficiență și un spectru mai larg de acțiune, în aromaterapie se folosesc adesea mixuri de uleiuri esențiale pure. În funcție de aromele pe care le alegi, poți combate și preveni anumite afecțiuni. Iată câteva sugestii de combinații care te vor ajuta zi de zi:

  • Pentru a combate tensiunea din zona capului care apare în momentele tensionate, poți combina uleiul esențial de tămâie cu uleiul Peppermint;
  • Pentru a dezinfecta rănile și pentru a accelera vindecarea, fără a se forma cicatrici, amestecă uleiul esențial de tămâie cu Melaleuca și aplică direct pe rană;
  • Dacă ai nevoie să îți susții energia un timp îndelungat, poți difuza un amestec de uleiuri esențiale de tămâie și rozmarin.
  • Amestecul de ulei esențial de tămâie cu cel de lavandă ajută foarte mult în calmarea pielii iritate;
  • Dacă ai nevoie de un moment de revigorare, amestecă uleiul de tămâie cu uleiuri de citrice și difuzează acest amestec timp de 60 de minute în camera în care stai.

De asemenea, dacă vei adăuga câteva picături de ulei esențial de tămâie în cremele de față și în cremele pentru reumatism vei accelera efectul acestora și te vei bucura de rezultate mai rapide.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Condimentul salvator pentru pacienții cu diabet
Condimentul salvator pentru pacienții cu diabet
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute