Tehnica All on 4 & all on 6: beneficii

Stomatologia digitală oferă o șansă pacienților care și-au pierdut toți dinții sau sunt pe cale să o facă prin tehnica All on 4 & all on 6.
  • Publicat:
Tehnica All on 4 & all on 6: beneficii
Tehnica All on 4 & all on 6: beneficii

Până de curând, pacienții care și-au pierdut toți dinții erau condamnați să trăiască  o viață fără confort, cu mari probleme în a se alimenta și nu numai. Studiile arată ca jena de a zâmbi în public se instalează imediat pentru cei care și-au pierdut dinții. Stomatologia digitală oferă o șansă pacienților care și-au pierdut toți dinții sau sunt pe cale să o facă prin tehnica All on 4 și all on 6.

Tehnica All on 4 & all on 6

All on 4& all on 6 este o manoperă de ultimă oră ce este posibilă datorită tehnologiei digitale dezvoltate în modernitate și care face parte din ceea ce numim stomatologia modernă.

“Procedura de reabilitare totală All on 4 sau All on 6 presupune inserarea a 4 implanturi dentare ( All on 4 ) sau a 6 implanturi dentare ( All on 6) la nivelul unei arcade edentate total sau ce urmează a fi edentata total.”, explică Dr. Mihnea Nica. “Tehnologia modernă digitală ne permite să fim mult mai predictibili și exacți: astfel se realizează un plan digital pe baza computerului tomograf (radiografie osoasa 3D) și a unor scanări digitale intraorale. Pe baza acestui plan digital alegem cele mai favorabile poziții pentru plasarea implanturilor și cu ajutorul unui ghid chirurgical transferăm plan digital intraoperator. Pacientul beneficiază, astfel, de o precizie maximă și uneori în cazul în care oferta osoasă permite de o inserare fără tăieturi a implanturilor dentare . “, precizează Dr. Mihnea Nica. 

Această tehnică fără tăieturi este minim invazivă, deoarece nu se realizează niciun lambou ( nicio tăietură și nicio sutura asupra gingiei ). Un alt mare avantaj al tehnicii ghidate digital presupune realizarea unei lucrări inșurubate (lucrare fixă fără cerul gurii), ce se montează intraoperator .

“Pacientul pleacă cu dinți ficsi provizorii încă de la interventia chirurgicală, urmând să revină la 4 luni pentru înlocuirea lucrării provizorii cu una definitivă. Chiar dacă ne confruntăm cu cazuri complexe de reabilitare cu ajutorul tehnologiei digitale, dar și a experientei clinice putem oferi pacienților o intervenție chirurgicală planificata digital  foarte precisa si minim invaziva cu un rezultat mult asteptat de pacient : dinti ficsi inca de la prima sedinta ( operatia de plasare a implanturilor dentare -All on 4/All on 6 )”, concluzionează Dr. Mihnea Nica.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Parodontoza, o boală care se tratează!
Parodontoza, o boală care se tratează!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân