Protetica în implantologia dentară: fuziunea ideală între estetică şi funcţionalitate

Tehnologia implanturilor Nobel Biocare All-on-4 vine ca o soluţie la o provocare importantă, aceea de a reabilita oral persoanele edentate şi îndeosebi pe cele fără dinţi şi fără os.
  • Publicat:
Protetica în implantologia dentară: fuziunea ideală între estetică şi funcţionalitate

Principalul obiectiv al stomatologiei moderne este acela de a oferi soluţii rapide şi eficiente de reabilitare a esteticii, funcţiei masticatorii, conturului natural al zâmbetului şi al feţei şi îmbunătăţirea vorbirii, indiferent de tipul de afecţiune dentară sau de orice patologie buco-maxilo-facială a pacientului.

Cu toate acestea, sănătatea dentară a pacienţilor se poate deteriora din cauza amânării unor afecţiuni cu evoluţie negativă rapidă, precum cariile dentare extinse, dinţi lipsă sau dinţi incorect aliniaţi pe arcadă.

Astfel, în cazurile complexe de restaurare a zâmbetului, care presupun reabilitare protetică şi implantologică, devine mai dificil să obţinem rezultate optime doar prin metodele tradiţionale de tratament dentar.

Cele mai noi tehnologii digitale în stomatologie au rolul de a oferi predictibilitate tratamentelor complexe (reabilitări orale cu implant dentar şi soluţii protetice) şi de a asigura eficientizarea timpului de tratament.

Abordare interdisciplinară pentru un zâmbet nou perfect

Medicul protetician este artistul şi arhitectul zâmbetelor în cabinetul dentar. Iar în contextul unui tratament care presupune şi chirurgie, medicul protetician se asigură că toate aspectele funcţionale sunt realizate, iar partea de reabilitare estetică prin coroane din zirconiu sau faţete dentare va reflecta aşteptările pacientului, prin formă, culoare, rezistenţă şi dimensiune.

În ultimii ani, tratamentul cu implant dentar este din ce în ce mai solicitat de pacienţi pentru înlocuirea dinţilor pierduţi, iar calităţile sale incomparabile cu alte soluţii îl poziţionează ca recomandare principală a medicilor stomatologi.

De cele mai multe ori, pacienţii ajung în cabinet pentru că îi deranjează un aspect estetic al dinţilor, fără să îşi dea seama că pot exista şi alte afecţiuni dentare mai complicate. Astfel, pornim de la baza problemei, respectiv cea legată de funcţionalitate, şi mergem către fondul estetic.

Pentru a avea rezultate estetice deosebite şi durabile, trebuie să existe un fundament sănătos şi care să funcţioneze normal.

Nobel Biocare All-on-4 – doar 4 implanturi pentru o viaţă nouă

Atunci când vorbim despre protetică avansată pe implant, avem ca referinţă implanturile Nobel Biocare. Acestea sunt special proiectate pentru a oferi o flexibilitate crescută restaurărilor protetice, printr-o conexiune internă extrem de precisă între bontul personalizat, implantul dentar şi coroana dentară pe implant.

Unicitatea şi versatilitatea implanturilor Nobel îi permit medicului protetician să realizeze lucrări protetice pe implant, din ceramică sau din zirconiu pur, extrem de fidele dinţilor naturali şi din punctul de vedere al durabilităţii şi al rezistenţei, nu doar sub aspect estetic.Prin materialele premium şi biocompatibile cu organismul, acest tip de implant oferă o osteointegrare foarte rapidă, scurtează durata tratamentului şi permite încărcarea imediată.

Sistemul de implant dentar All-on-4 reprezintă cea mai nouă inovaţie în implantologia modernă, care oferă pacienţilor complet edentaţi (fără dinţi pe arcadă) soluţia estetică, funcţională şi garantată pe viaţă de a avea dinţi ficşi în doar 24 de ore.

„Tehnologia All-on-4 vine ca o soluţie la o provocare importantă, aceea de a reabilita oral persoanele edentate şi îndeosebi pe cele fără dinţi şi fără os. În acest caz, recomandarea clasică era purtarea protezei dentare pentru toată viaţa. Succesul este imens numai imaginându-vă cum este să îi spui unui pacient căruia i s-a oferit ca alternativă pe viaţă proteza dentară că îi poţi oferi dinţi ficşi în aproximativ o zi şi că putem face asta fără adiţie osoasă şi cu o rată de reuşită mult mai mare decât în cazul grefei osoase”, spune prof. Paulo Malo, inventatorul conceptului de implant All-on-4.

Nobel Biocare oferă pacienţilor şi alte soluţii inovatoare de reabilitare a zâmbetului, redefinind noua generaţie de implanturi dentare atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic:

  • Implantul ceramic – NobelPearl® este un implant dentar din ceramică, 100% fără metal, cu o conexiune internă fără ciment, oferind o alternativă nouă şi unică la implanturile din titan.
  • Implantul zigomatic – cea mai inovatoare soluţie în implantologia dentară ce permite inserarea implantului chiar şi în cazurile în care osul este compromis, fără a supune pacientul unei intervenţii cu grefă de os.

Stomatologia anului 2020 oferă medicului dentist toate pârghiile digitale şi informaţionale necesare pentru a realiza cu succes managementul unui caz, indiferent de complexitatea lui.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”