Primăvara în zâmbete – ce poţi schimba primăvara aceasta ca să ai un zâmbet frumos tot anul

Este clar că primăvara a venit, şi soarele ne face să ne petrecem cât mai mult timp în aer liber, zâmbind… da, zâmbind! O vizită la medicul stomatolog ne poate ajuta şi mai mult să ne bucurăm de lumina soarelui şi de frumuseţea zâmbetului.
  • Publicat:
Primăvara în zâmbete – ce poţi schimba primăvara aceasta ca să ai un zâmbet frumos tot anul

Este clar că primăvara a venit, şi soarele ne face să ne petrecem cât mai mult timp în aer liber, zâmbind… da, zâmbind! O vizită la medicul stomatolog ne poate ajuta şi mai mult să ne bucurăm de lumina soarelui şi de frumuseţea zâmbetului.


Pentru a zâmbi cu încredere este necesară o igienă orală corespunzătoare, ce implică şi produse speciale de îngrijire. Este puţin cunoscut faptul că dinţii au cinci suprafeţe, iar periuţa de dinţi curăţă doar trei dintre acestea. Numai 4% din populaţie îşi curăţă în mod regulat celelalte două suprafeţe ale dinţilor şi numai 8% din populaţie a curăţat vreodată aceste suprafeţe, astfel că folosirea aţei dentare devine necesară în rutina de curăţare a cavităţii bucale.

Aţa de dinţi Oral-B Satin Floss pătrunde cu uşurinţă între dinţi şi acţionează delicat asupra gingiilor şi degetelor, asigurând totodată o curăţare interdentară profundă.

În plus, pentru un zâmbet ce atrage toate privirele este recomandată folosirea produselor destinate special albirii dinţilor. Pe piaţă există formule de pastă de dinţi ce conţin micro-granule cu efect de albire, care îndepărtează petele de la suprafaţa danturii. Unul dintre aceste produse este şi blend-a-med 3D White Luxe HEALTHY SHINE, care albeşte dinţii în două săptămâni, fiind delicat cu smalţul dinţilor şi remineralizându-i datorită mineralelor esenţiale încorporate în formulă.

Pentru un efect maxim al periajului şi al beneficiilor pastei de dinţi folosite, este recomandată şi folosirea unei periuţe de dinţi ce pătrunde în locurile greu accesibile ale cavităţii bucale. Oral-B 3D White Fresh este o astfel de periuţă datorită periilor Power Tip. Mai mult, beneficiază şi de stimulatori gingivali, care masează delicat gingia şi ajută la curăţarea acesteia, reducând semnificativ respiraţia urât mirositoare de până la 6 ori mai bine decât o periuţă de dinţi obişnuită.


Este momentul când natura reînvie şi deci momentul când ne putem schimba şi obiceiurile alimentare. Dacă periajul corect se face de două ori pe zi, folosirea aţei dentare şi a apei de gură ne feresc de apariţia cariilor, putem ajuta şi mai mult odată cu apariţia legumelor şi fructelor prin schimbarea dietei.

Astfel fructele şi legumele crude, în special cele care trebuie mestecate, merele, morcovii, ţelina, broccoli şi varza sunt ideale dacă sunt mâncate crude funcţionând ca o periuţă de dinţi naturală, îndepărtând resturile de mâncare şi bacteriile din gură. Totodată trebuie să ne ferim de alimentele şi sucurile ce pot pigmenta dinţii.


Şi dacă beneficiem de un aport de alimente sănătoase şi pentru organism, implicit şi pentru dinţi, putem să ne gândim să beneficiem şi de un zâmbet mai cuceritor în vara aceasta.

Revenind la consultul medicului stomatolog, acesta vă poate îndruma pe lângă o igienzare profesională minuţioasă să faceţi şi o albire profesională în cabinet, iar în cazul în care există probleme dentare ce ţin de estetica dentară, şi vă împiedică să vă bucuraţi de lumina soarelui, aflaţi că există metode de a avea dinţii aranjaţi armonios şi fără a purta aparat, prin aplicarea unor faţete/coroane dentare.

În funcţie de complexitatea cazului aceste faţete/coroane dentare se pot face pe loc cu ajutorul unor aparate CAD/CAM direct în cabinetul dentar sau cu ajutorul tehnicianului dentar. În ambele cazuri stomatologia modernă, prin ceramici mai dure şi tehnici adezive de cimentare oferă posibilitatea şlefuirii minim invazive, deci păstrarea a cât mai mult din dintele natural.

Şi dacă zâmbetul este un indicator ce arată sănătatea per total a organismului, conştientizaţi cavitatea orală ca o poartă catre restul corpului. Deci un zâmbet sănătos, alb, strălucitor într-o cavitate orală curată va face întotdeauna casă bună cu un corp sănătos.


Vezi mai multe articole despre îngrijirea şi sănătatea danturii în secţiunea Dental Health.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”