Care sunt cauzele distrugerii dinților? Ne spune specialistul

Am rugat-o pe dr. Simona Boberis să ne spună care sunt cauzele pentru care românii au probleme cu dinții și cum pot avea grijă de zâmbetul lor.
  • Publicat:
Care sunt cauzele distrugerii dinților? Ne spune specialistul
Care sunt cauzele distrugerii dinților? Ne spune specialistul

Românii au probleme cu sănătatea dentară. Suntem fruntașii Europei la pierderea dinților și la nerespectarea regulilor de igienă dentară. Tot noi ajungem la stomatolog când durerea este insuportabilă și când tratamentele sunt deja costisitoare. Cum am ajuns să fim primii în cele mai negre statistici în loc de a ne bucura de sănătate dentară? Am rugat-o pe dr. Simona Boberis să ne spună care sunt cauzele pentru care românii au probleme cu dinții și cum pot avea grijă de zâmbetul lor.

Cauzele pentru care românii au probleme cu dinții

“Unul dintre principiile stomatologiei digitale pe care îl apreciez foarte mult este prevenția. Explic pacienților mei, cu multă seriozitate, despre cât de importantă este igiena zilnică a dinților și vizita la stomatolog de două ori pe an. Detartrajul este important în păstrarea sănătății dentare și, odată ce sosește la un control de rutină, pacientul află dacă are nevoie de tratarea unei obturații, respectiv dacă are nevoie de plombă dentară sau dacă sunt și alte probleme. Pasul de la o carie dentară la pierderea dintelui nu este deloc mare”, explică Dr. Simona Boberis.

Periajul dentar de două ori pe zi nu trebuie neglijat. Alegeți o pastă dentară de calitate și schimbați periuța dentară periodic.

“O igienă necorespunzătoare permite apariția boliiparodontale, cauza numărul 1 pentru pierderea dinților. De asemenea, pacienții trebuie să aibă grijă la tratamentele de estetică dentară realizate necorespunzător, cu substanțe de calitate proastă și de persoane care nu au calificare. Albirea dentară, spre exemplu, una dintre cele mai îndrăgite manopere de estetică dentară se realizează exclusiv de către stomatolog și nu la mall sau în alte locuri necorespunzătoare”, adaugă dr. Simona Boberis.

Durerea este cea care ne face să alergăm la stomatolog, dar acest lucru se întâmplă doar dacă nu respectați sfaturile specialiștilor.

“Dacă a apărut durerea, aceasta este un semn că problemele s-au agravat. Pacienții nu trebuie să neglijeze semnalele care apar înaintea durerii, sângerarea sau sensibilitatea la cald sau la rece, precum și orice jenă sau orice atrage atenția. Implantul dentar este un tratament complex care implică un buget mult mai mare în comparație cu obturația dentară. Însă, dacă este cazul de tratamente stomatologice avansate recomand fiecărui pacient să aleagă stomatologia digitală și soluțiile sigure și pe termen foarte lung. Tratamentele stomatologice digitale sunt realizate fără durere, în timp redus de tratament și cu siguranța rezultatului”, mai spune stomatologul.

Relația cu stomatologul este importanta atât pentru calitatea vieții, cât și pentru bugetul fiecărui om. Alegeți prevenția și veți zâmbi fără nicio grijă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân