3 motive să schimbi periuţa manuală cu cea electrică

În cadrul igienei dentare, pasta de dinţi şi periuţa, alături de apa de gură şi aţa dentară, sunt esenţiale. De asemenea, tipul periuţei şi modalitatea de periaj sunt foarte importante. Iată de ce periuţa electrică, în comparaţie cu cea manuală, are câteva avantaje care o fac imbatabilă:
  • Publicat:
3 motive să schimbi periuţa manuală cu cea electrică

În cadrul igienei dentare, pasta de dinţi şi periuţa, alături de apa de gură şi aţa dentară, sunt esenţiale. De asemenea, tipul periuţei şi modalitatea de periaj sunt foarte importante.

Iată de ce periuţa electrică, în comparaţie cu cea manuală, are câteva avantaje care o fac imbatabilă:

1. Elimină cu până la 100% mai multă placă bacteriană.

Aceasta reprezintă o peliculă de resturi alimentare şi bacterii, de culoare albă sau incoloră, care se formează la baza dinţilor şi care, neîndepărtată prin intermediul periajului (de două ori pe zi), se poate transforma în tartru (care irită şi inflamează gingiile, producând diferite boli gingivale).

Periuţa electrică poate fi mai eficientă prin mişcările de pulsaţie, rotaţie şi oscilaţie, îndepărtând foarte bine placa bacteriană şi resturile alimentare. În plus, capul activ, de dimensiuni mai mici, permite pătrunderea în zone greu accesibile cu periuţa manuală.

2. Efectuează un masaj gingival benefic

Gingiile sunt ţesuturi moi care protejează dinţii. Dacă sunt agresate sau dacă igiena orală nu este corectă acestea se pot îmbolnăvi. Bolile gingiilor sunt progressive şi se întind sub linia de inserţie a gingiei, afectând ţesuturile de susţinere ale dinţilor în os, dar şi osul, dând naştere problemelor parodontale.

Periuţa electrică nu produce o presiune exagerată asupra gingiilor datorită senzorului de presiune, masându-le uşor şi stimulându-le, evitând astfel retragerea şi inflamarea acestora.

3. O poţi adapta nevoilor tale

Periuţa electrică poate avea capete speciale cu perii de consistenţă diferită, pentru diferite tipuri de gingii, sau care pătrund interdentar, sub lucrările protetice, dar şi capete cu care poţi realiza periajul limbii.

 

Descopera o curatare dentara revolutionara! Periuta electrica Oral-B Triumph oscileaza, se roteste si pulseaza de 48.800 de ori pe minut fata de numai 600 de miscari ale unei periute manuale obisnuite. De aceea, elimina pana la 100% mai multa placa bacteriana fata de o periuta manuala.

Mihai Dobrovolschi & Doctor Florin Lazarescu testeaza periuta electrica

Adela Popescu & Doctor Florin Lazarescu testeaza periuta electrica

Urmărește CSID.ro pe Google News
4 mituri despre gingii
4 mituri despre gingii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”