Salată de năut cu feta

Brânza feta, sărată, cremoasă, se potriveşte foarte bine cu această salată mediteraneană cu roşii, măsline şi năut. Se ştie că romanii atribuiau năutului calităţi afrodisiace. În plus, năutul este bogat fibre, acid folic, vitamina E, fier şi mangan.
Autor: Paula Rotaru
Salată de năut cu feta

Brânza feta, sărată, cremoasă, se potriveşte foarte bine cu această salată mediteraneană cu roşii, măsline şi năut. Se ştie că romanii atribuiau năutului calităţi afrodisiace (vezi şi alte beneficii ale năutului). În plus, năutul este bogat fibre, acid folic, vitamina E, fier şi mangan.

Număr de porţii: 4

Ingrediente:

2 inimi de salată verde
4 roşii bine coapte, tăiate felii
1 ardei gras verde, tăiat cuburi
1 ceapă roşie mică, tăiată cuburi
1 castravete mic, tăiat cuburi
1 cutie de năut fiert (400 de grame)
60 de grame de măsline negre fără sâmburi
150 de grame de brânză feta, tăiată cuburi

Sos:

1 ½ lingură de suc de lămâie
1 linguriţă muştar
3 linguri ulei de măsline
3 linguri de pătrunjel verde, tocat

Mod de preparare:

Într-un bol se amestecă sucul de lămâie şi muştarul, apoi se emulsionează cu uleiul. Se adaugă pătrunjelul şi piper după gust (nu se pune sare, pentru că feta este deja sărată).
Legumele se amestecă într-un bol de salată, împreună cu năutul, se adaugă feta şi sosul.
Se serveşte cu pâine caldă.

Salată capresse molecular
Salată capresse molecular