Legume la aburi cu guacamole

Puneţi morcovii, broccoli, conopida, prazul şi fasolea într-un vas pentru gătit la aburi sau într-o strecurătoare, deasupra unei cratiţe cu apă care fierbe, timp de 12 minute până se înmoaie legumele, dar nu foarte mult. Ca alternativă, puteţi pune legumele într-un vas electric de fiert la aburi.
  • Publicat:
Legume la aburi cu guacamole

Ingrediente:

  • 2-3 morcovi tăiaţi fâşii pe lungime
  • 1 mână bucheţele de broccoli
  • 1 mână bucheţele de conopidă
  • 1/2 praz mare sau un praz mediu tăiat în rondele
  • 125 g fasole verde
  • 1/2 avocado
  • 1 ceapă verde tocată mărunt
  • 1 linguriţă pastă de curry
  • 1 linguriţă coriandru tocat mărunt
  • 2 roşii cherry tocate
  • usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puneţi morcovii, broccoli, conopida, prazul şi fasolea într-un vas pentru gătit la aburi sau într-o strecurătoare, deasupra unei cratiţe cu apă care fierbe, timp de 12 minute până se înmoaie legumele, dar nu foarte mult. Ca alternativă, puteţi pune legumele într-un vas electric de fiert la aburi.

Între timp, preparaţi Guacamole: scoateţi cu lingura pulpa fructului de avocado, puneţi-o într-un vas şi, folosind o furculiţă, amestecaţi-o cu ceapa verde, pasta de curry, coriandrul, roşiile. Adăugaţi puţin usturoi, sare şi piper.

Când sunt gata, scurgeţi legumele şi aşezaţi-le pe o farfurie, Puneţi deasupra sosul de avocado (sau Guacamole) şi serviţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Legume poşate în stil englezesc
Legume poşate în stil englezesc
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân