Cea mai simplă rețetă de maioneză de post. Se prepară rapid, în doar 5 minute

Maioneza este preferata românilor.
  • Publicat:
Cea mai simplă rețetă de maioneză de post. Se prepară rapid, în doar 5 minute

Maioneza se prepară extrem de simplu și se poate servi cu salate sau aperitive delicioase. În perioada postului, gospodinele caută alternative pentru a face maioneza fără gălbenuș de ou. Există și alte ingrediente din care puteți face maioneză de post. Va ieși la fel de delicioasă și gustoasă! 

Cea mai simplă rețetă de maioneză de post

Reţeta de maioneză de post face furori în rândul gospodinelor. Se prepară într-un timp scurt și cu ingrediente puține. O înlocuiește perfect pe cea clasică, cu ou. Astfel, în perioada Postului Mare, gospodinele se pot bucura de preparate fără lapte, ouă și brânză. Pentru astăzi vă prezentăm cea mai simplă rețetă, iar pufuleţii sunt ingredientul principal al acesteia. Trebuie neapărat să încercați această maioneză, este absolut genială!

Citește și: Rețetă musaca de post. Ingredientul secret pe care-l pun toți chefii ca să iasă delicioasă

Maioneză de post din pufuleţi

Ingrediente:

  • 50 g pufuleți mărunțiți praf;
  • 2-3 linguri apă plată;
  • 6 linguri ulei;
  • 1 lingură muștar simplu;
  • zeama de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

Se adaugă apa peste pufuleții mărunțiți și se lasă un minut la înmuiat. Apoi se pune uleiul și muștarul și se mixează bine. Când începe să se umfle și să se deschidă ușor la culoare, se adaugă zeama de lămâie și se asezonează, după plac, cu sare şi piper. Maioneza de post preparată din pufuleți se poate consuma simplă, pe pâine, sau se poate adăuga în diverse salate.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân