Chiftele din legume la airfryer: sănătoase, delicioase și gata în doar 20 de minute

  • Publicat:
Chiftele din legume la airfryer: sănătoase, delicioase și gata în doar 20 de minute

Chiftele din legume la airfryer: o rețetă pe care o poți face oricând cu resturi de legume coapte sau făcute la grătar și ierburi proaspete, iar rezultatul este absolut divin. Unde mai pui că durează și extrem de puțin să le faci, deci pot fi o cină ideală în zilele când nu ai chef să stai prea mult în bucătărie. 

Ingrediente chiftele din legume la airfryer

  • 300 g cartofi copți (pot fi și rămași de la altă masă)
  • 300 g legume gătite la cuptor (pot fi și rămase de la altă masă, cum ar fi morcovi, sfeclă, păstârnac, varză de Bruxelles, varză kale)
  • 4 crenguțe de ierburi proaspete cu arome lemnoase, cum ar fi rozmarin, salvie, cimbru
  • ulei de măsline

Cum se prepară

Pune legumele într-un castron mare și strivește-le bine, apoi modelează-le în 6 chifteluțe de dimensiuni egale, de aproximativ 3 cm grosime.

Între timp, rupe frunzele de ierburi proaspete și amestecă-le cu ½ lingură de ulei de măsline.

Așază chifteluțele într-un airfryer, într-un singur strat. Coace la 190°C timp de 15 minute sau până când devin frumos crocante, presărând ierburile peste ele în ultimele 5 minute.

Sursă foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân