Risotto cu apă de scoici

În acest fel de mâncare, orezul se fierbe în aceeaşi apă în care au fost fierte scoicile. Scoicile pot fi servite şi separat, ca aperitiv.
Risotto cu apă de scoici

O reţetă de Nicola Fossaceca, Bucătar Şef la Al Metro în San Salvo, Italia

În acest fel de mâncare, orezul se fierbe în aceeaşi apă în care au fost fierte scoicile. Scoicile pot fi servite şi separat, ca aperitiv.

Ingrediente

300 g orez Carnaroli
1 kg scoici
2000 g apă
50g ulei de măsline extra-virgin
300 g file de chefal roşu
20 g ghimbir, tăiat în cuburi

Prepararea reţetei

Se fierb scoicile în apă până se obţine o supă. Chefalul roşu se taie file. Orezul se căleşte uşor, apoi se adaugă supa de scoici şi ghimbirul şi se găteşte totul la foc mic până scade. Chefalul roşu se prăjeşte pe o singură parte, într-o tigaie. Pentru servire, se pune orezul pe farfurie, apoi chefalul peste el şi se stropeşte pe deasupra puţin ulei de măsline extra-virgin.

Sursa: Electrolux.ro – „The Secret Ingredient” – o platforma creată pentru a dezvolta abilităţile culinare ale consumatorilor din toata lumea.