Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Tocăniţă de inimi şi pipote cu smântână şi usturoi

Mulţi încearcă, puţini reuşesc – mâncărica de inimi şi pipote e testul de rezistenţă al oricărei gospodine. Recunosc, multă vreme le-am ocolit, amintindu-mi cu groază de momentul curăţării şi dezpieliţării, din care nu mai rămânea decât o mână de carne. Dar, tot păţitu-i priceput, anii au trecut, iar experienţa dobândită în urma eşecurilor culinare m-a adus în această etapă a vieţii, în care eu, anti-talent în bucătărie, vă spun cum să gătiţi cea mai bună tocăniţă de inimi şi pipote de pui.


Şi nu oricum, ci fierte preţ de 2 ore şi jumătate în suc propriu, în vin, apoi în sosul format cu foi de dafin, şi drese la final cu un sos delicios de smântână, usturoi şi verdeaţă.

Vă recomand să încercaţi reţeta într-o zi de weekend, pentru că ia ceva timp şi usturoiul din belşug nu e tocmai prieten la cataramă cu socializarea.

Iată care sunt ingredientele şi modul de preparare pentru o mâncărică de inimi şi pipote aromate şi fragede de ţi se topesc în gură!

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătire: 2,5 ore

Ingrediente:

  • 800 de grame de inimi şi pipote
  • 200 ml vin demidulce sau demisec, alb sau rose
  • 2 cepe albe
  • 50 de grame de unt
  • 4-5 foi de dafin
  • 300 ml de apă
  • 200 ml smântână de gătit 30% grăsime (sau 15%, dacă staţi prost cu colesterolul)
  • un gălbenuş
  • o jumătate de legătură de mărar
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • sare, piper alb – după gust
  • 8 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Spălaţi bine pipotele şi inimioarele – pe cele din urmă aveţi grijă să le clătiţi bine, ca să nu rămână urme de sânge. Tăiaţi pipotele în bucăţele mici, iar inimioarele tăiaţi-le în două, pe lungime.

NU îndepărtaţi pieliţa dură a pipotelor! La prima vedere, pare necomestibilă, dar, pe măsură ce fierbe, va deveni moale. Dacă măcelăriţi pipotele în fel şi chip, încercând să obţineţi numai cărniţa, irosiţi mare parte din ele şi e păcat. Plus că vă chinuiţi inutil să faceţi asta, preţ de câteva minute bune.

Odată spălate bine şi tăiate, organele se aşază pe un şerveţel absorbant (chiar 3-4).

Între timp, tăiaţi ceapa – julienne sau cubuleţe, cum vă place. Puneţi untul la topit într-o oală cu pereţi dubli.

Adăugaţi ceapa în untul topit, săraţi după gust şi lăsaţi-o să se înmoaie, la foc mediu, amestecând din când în când.

Când e gata ceapa, adăugaţi inimile şi pipotele în oală, amestecaţi bine şi lăsaţi focul mare. Organele vor lăsa destul de multă apă. Cam 30 de minute le-am lăsat pe foc, până aproape s-a evaporat de tot lichidul. Dar, atenţie, amestecaţi bine în tot acest timp.

Stingeţi totul cu 200 ml de vin, amestecaţi bine şi aşteptaţi din nou să se evapore lichidul, tot cam 30 de minute.

Când rămâne lichid cam de-un deget şi tot conţinutul bolboroseşte, e vremea să adăugaţi apa – eu am pus 2 căni cu apă caldă. Puneţi şi foile de dafin, apoi daţi focul la minimum, lăsaţi oala semi-acoperită şi aşteptaţi... Cel puţin o oră şi jumătate. În tot acest timp, amestecaţi bine.

Între timp, spargeţi un ou într-un castron, separaţi gălbenuşul şi amestecaţi-l cu smântâna lichidă. Daţi usturoiul prin presă şi adăugaţi-l şi pe acesta în sosul de smântână. Verdeaţa – mărarul şi pătrunjelul – o puteţi adăuga fie acum, în sos, fie după ce stingeţi focul. Eu am ales prima variantă.

După o oră şi jumătate, verificaţi o bucăţică de inimioară şi una de pipotă dacă sunt moi şi mai adăugaţi apă pe parcursul fierberii dacă acestea nu sunt bine fierte. La final, măriţi focul, adăugaţi amestecul de smântână, usturoi, gălbenuş şi verdeaţă. Potriviţi de sare şi piper, amestecaţi bine şi lăsaţi să dea într-un clocot, apoi opriţi focul.

Mâncărica poate fi preparată şi cu sos de roşii, dar nu de mult am savurat o porţie generoasă de chifteluţe marinate – pe care o puteţi vedea aici –, aşa că am preferat să încerc varianta cu smântână. Cel mai bine se potriveşte cu o mămăliguţă.

Vă doresc poftă bună şi abia aştept să aflu cum gătiţi voi această mâncărică!



Citește și:
Tocăniţă de ceapă cu măsline şi pui
Chifteluţe marinate în sos de roşii
Tocană de vită cu bere şi găluşte
Exclusiv Online - 27.03.2017
Taguri: usturoi, smantana, pui
Citește pe descopera.ro
S-a AFLAT cine a transmis CORONAVIRUSUL care UCIDE oamenii pe capete. A ajuns deja în UE S-a AFLAT cine a transmis CORONAVIRUSUL care UCIDE oamenii pe capete....
Declararaţii SCANDALOASE ale unui mare istoric român despre Trianon. „Românii trebuie să accepte că este o TRAUMĂ majoră pentru Ungaria” Declararaţii SCANDALOASE ale unui mare istoric român despre Trianon....
Vărsător Vărsător 20 ianuarie - 18 februarie

Este posibil ca în luna ianuarie să se accentueze o atmosferă tensionată în domeniul sentimental. Nu este însă cazul să vă demoralizaţi. Inspiraţia şi inventivitatea vă pot aduce realizări...citește mai departe

×

Zf.ro
Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare? Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce...
Beţi cafea? Diferenţa între o cafea de...
Cel mai mare pericol de care trebuie să...
BusinessMagazin.ro
Cum a furat fiica unui preşedinte miliarde dintr-o ţară care este în criză financiară şi majoritatea omenilor trăiesc în sărăcie Cum a furat fiica unui preşedinte miliarde...
Ghicitoarea scrisă de Albert Einstein când...
Mediafax.ro
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală” Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul...
Gandul.info
Lovitură pentru farmacii. Ce medicament dispare de pe piaţă! Era în topul vânzărilor Lovitură pentru farmacii. Ce medicament...
Noul indicator care i-a indus în eroare...
Carte de identitate de la 12 ani, imagine...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Telekom anunţă creşteri de preţ pentru serviciile mobile şi fixe. Cât vei plăti mai mult pe lună Telekom anunţă creşteri de preţ pentru...
Satelit de telecomunicaţii, în pericol...
Moment ŞOCANT petrecut în timpul unei...
ProMotor.ro
A pus Jack Daniel's în loc de lichid de parbriz și s-a lăudat cu asta pe internet. Acum regretă amarnic A pus Jack Daniel's în loc de lichid de...
Testul care a pus pe jar internetul şi...
Cum afli kilometrii REALI la o mașina din...
Descopera.ro
Cea mai PĂCĂTOASĂ femeie! Pasiunea ei sexuală întrecea orice limite Cea mai PĂCĂTOASĂ femeie! Pasiunea ei...
Lenin a murit infectat cu SIFILIS de o prostituată...
S-au DEZBRĂCAT şi s-au luat la bătaie....
ULTIMA ORĂ
Momentul în care avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă. Detaliile care indică autenticitatea înregistrării video

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.