Tiramisu cu căpşuni

Tiramisu cu căpşuni este un desert răcoritor şi delicios, uşor de realizat şi care se potriveşte perfect zilelor toride de vară.
  • Publicat:
Tiramisu cu căpşuni

Tiramisu cu căpşuni este un desert răcoritor şi delicios, uşor de realizat şi care se potriveşte perfect zilelor toride de vară.

Ingrediente:

un pachet mare de pişcoturi
300 ml cafea
50 ml lichior Amaretto sau rom
500 grame de mascarpone
5 gălbenuşuri
5 linguri zahăr
50 ml lapte
10 grame gelatină
1 bucăţică de vanilie
500 ml frişcă
400 grame de căpşuni

Pentru ornat:

150 grame de ciocolată (pentru căpşuni)
100 grame ciocolată amăruie
100 ml frişcă

Mod de preparare:

Se pregăteşte cafeaua şi se lasă la răcit. Când este răcită se adaugă lichiorul Amaretto.

Crema:

Se pune gelatina la hidratat în apă călduţă, cât să o acopere cu două degete. După aproximativ 10 minute, aceasta va creşte în volum şi chiar înainte de a o încorpora în cremă se dizolvă pe baie de aburi sau se pune 25 de secunde la microunde. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc apoi se adaugă 50 ml lapte şi se fierbe pe bain marie, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Zahărul trebuie să se dizolve, iar crema trebuie să îmbrace lingura când este gata.

Se lasă crema să se răcească şi când a ajuns la o temperatură suportabilă la deget se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează bine. Crema trebuie să fie complet răcită (dar nu în frigider), când se încorporează cu brânza mascarpone.

Într-un bol mai înalt se va mixa brânza mascarpone ca să se omogenizeze. Peste mascarpone se adaugă crema de ouă, seminţele de la vanilie şi la sfârşit frişca bătută tare.

Căpşunile se pot tăia bucaţele mai mici şi se pot încorpora şi acestea în cremă sau se pot tăia felii subţiri şi se pun peste cremă, în momentul asamblării.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Desert spumos cu praline
Desert spumos cu praline
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân