CSÎD a încercat – Îngheţată de migdale, nucşoară şi nuci verzi – reţetă delicioasă şi uşor de făcut acasă

Am testat o reţetă de înghetaţă de casă, 100% naturală şi super interesantă - cu gusturi neaşteptate precum frişcă, migdale, nucşoară şi nuci verzi din dulceaţă
  • Publicat:
  • Actualizat:
CSÎD a încercat - Îngheţată de migdale, nucşoară şi nuci verzi - reţetă delicioasă şi uşor de făcut acasă

Cum ar fi oare zilele gurmanzilor de pe mapamond dacă nu şi-ar lăsa imaginaţia şi curiozitatea libere? Cu siguranţă mult mai seci. Cu sau fără gheaţă. Lăsând gluma la o parte, vă prezentăm o reţetă rapidă şi extrem de delicioasă de îngheţată de casă asezonată cu migdale, nucşoară şi nuci verzi din dulceaţă. Pare complicat, dar e doar… savuros. Şi răcoros.

Nucşoara este un condiment scump, dar nu chiar pus în valoare de bucătăria tradiţională românească în opinia mea. Turta dulce şi piureul de cartofi cu nucşoară sunt cunoscute la scară largă. Mi-am adus aminte de curând de călătoria mea în Grenada, insula condimentelor din Caraibe, loc renumit pentru producţia de nucşoară la nivel mondial. Acolo am mâncat foarte multe preparate culinare asezonate cu nucşoară proaspăt rasă. Inclusiv îngheţată. Dulceaţa de nuci verzi (dacă nu aţi făcut ori dacă nu aţi primit de la vreo bunică harnică şi pricepută), se găseşte în magazinele cu delicatese şi chiar în supermarketuri. Îşi are locul bine stabilit în această îngheţată. Migdalele ar fi bine să nu fie sărate (sau nu excesiv). Le puteţi rumeni uşor în tigaie (dacă sunt crude) şi măcina cu ajutorul unui robot de bucătărie sau râşniţă de cafea.

Ce ingrediente sunt necesare pentru reţeta de îngheţată de migdale, nucşoară şi nuci verzi din dulceaţă ?

Cum este sezonul îngheţatei, iar lunile fierbinţi sunt în derulare m-am gândit să încerc o reţetă inedită chiar acasă. Ingredientele de care aveţi nevoie sunt smântână grasă (lichidă sau normală), sana, migdale măcinate, câteva nuci verzi din dulceaţă, nucşoară (de preferat proaspăt rasă). Puteţi pune îngheţata în forme speciale sau în borcănele mici de sticlă cu capac sau chiar în ceşti, căni cu capac. Dacă smântâna este grasă, se vor forma mai puţine ace de gheaţă.

inghetata de migdale

Îngheţată de migdale, nuci verzi şi nucşoară – reţetă

Ingrediente:

  • 200 ml smântână 30% grăsime
  • 100 ml sana
  • 4 linguri migdale măcinate cât mai fin
  • 2, 3 linguri de zahăr (de cocos sau brun de preferinţă)
  • Jumătate de linguriţă de nucşoară rasă
  • 5, 6 nuci verzi din dulceaţă tăiate în bucăţele

Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol de sticlă smântână, sana şi zahărul. Când s-a topit se adaugă pudra de migdale, şi nucşoara. La sfârşit se adaugă şi bucăţile de nuci din dulceaţă. Se pun în recipiente cu capac şi se lasă la congelator cel puţin 4 ore. P.s. Pentru o experienţă completă puteţi presără puţină sare mare (flori de sare etc). Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”