Chifteluţe de curcan cu portocale

Carnea dezosată se toacă în maşina de carne sau în mixer. Dacă folosiţi mixerul, tocaţi carnea mare, deci nu o transformaţi într-o pastă. Aceasta se combină cu condimentele. Mixaţi şi portocalele cu tot cu coajă, dar fără sâmburi.
27.05.2013
Chifteluţe de curcan cu portocale

Ingrediente:

4 pulpe de curcan,

4 portocale,

condimente pentru friptură,

jumătate de linguriţă de sare,

jumătate de linguriţă de piper,

2 linguri suc de portocale,

o ceaşcă de suc de roşii,

verdeaţă după gust

Mod de preparare: Carnea dezosată se toacă în maşina de carne sau în mixer. Dacă folosiţi mixerul, tocaţi carnea mare, deci nu o transformaţi într-o pastă. Aceasta se combină cu condimentele. Mixaţi şi portocalele cu tot cu coajă, dar fără sâmburi.

Turnaţi amestecul peste carne. Se fac chifteluţele. Acestea se coc într-o tigaie de teflon de calitate, în grăsimea proprie. Nu se foloseşte adaos de ulei. Faceţi un dressing din tomate, sare, piper, suc de portocale şi o linguriţă de oţet.

Cu acest amestec, stropiţi chifteluţele cât sunt încă în tigaie, mai lăsaţi-le câteva secunde, apoi luaţi-le de pe foc. Ulterior, se servesc cu verdeaţă proaspătă, tocată fin. Înfigeţi câte o scobitoare în fiecare chifteluţă. Este o combinaţie corectă de fibre (din coaja portocalei) şi proteina din carne.

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Quesadilla cu ou
Quesadilla cu ou
Recomandare video
Cea mai bună pâine pentru slăbire: pastila de dietă
Recomandări: