Cum sa ai articulatii sanatoase

Durerile articulare din sezonul rece afecteaza peste 60% dintre romani, tineri si batrani deopotriva.
  • Publicat:
Cum sa ai articulatii sanatoase
Cum sa ai articulatii sanatoase

Durerile articulare din sezonul rece afecteaza peste 60% dintre romani, tineri si batrani deopotriva. Solutii pentru ameliorarea disconfortului exista, iar specialistii mizeaza pe efectul substantelor naturale in locul medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene. Sa aflam care sunt cele mai bune extracte!

In mod curent, me­dicii vorbesc de­spre boala artrozica la pacientii cu dureri la una sau doua articu­latii. In tinerete, aceste proble­me apar indeosebi du­pa efort fizic.

Primul pas pentru un diagnostic corect este un examen radiologic, care loca­li­zeaza leziunile. Ulte­rior, specialistul urmareste in tratament indepar­ta­tea durerii, cresterea mobilitatii si impie­di­carea progresiei bolii.

Exercitiile fizice actioneaza cu succes pentru ges­tionarea du­re­rii, iar in cazul pa­cientilor obezi, scade­rea in greutate reduce suferinta.

Pentru ca medicamentele antiin­flamatorii nesteroi­die­ne dau reactii secunda­re multiple luate pe timp indelungat, in ultima vreme se insista pe me­dicatie cu extracte na­tu­rale din telina.

Mai mult, pentru refacerea cartilajului afectat se folosesc extractul de cartilaj de rechin, glu­co­zamin-sulfatul, con­droi­tin-sul­fatul, gluco­zaminul hidroclorit sau colagenul hidrolizat. Aces­te substante sti­muleaza sinteza de cola­gen si regenerarea struc­turilor cartilaginoase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”