Jobul iti da dureri de spate?

Cateva sfaturi practice despre ce trebuie sa faci ca sa scapi de chinurile durerilor de spate provocate de statul in sezut sau in picioare la job.
  • Publicat:
Jobul iti da dureri de spate?
Jobul iti da dureri de spate?

Timpul indelungat pe care il petreci pe scaun sau in picioare la serviciu iti da dureri de spate? Bine ai venit in clubul nostru! Desi poate ti-ai dori sa-ti recomandam sa te lasi de meserie, avem pentru tine cateva sfaturi mai practice despre ce trebuie sa faci ca sa scapi de chinuri.

De ce apar durerile de spate?
Modul in care organismul tau se adapteaza la miscarile de asezare, ridicare sau stat in picioare este destul de complex. Sa luam, de exemplu, pozitia de sezut.

Din cauza timpului pe care il petreci stand pe scaun, corpul tau se adapteaza treptat la aceasta pozitie. Iar acest lucru se realizeaza in mai multe moduri. Primul lucru cu care trebuie sa se conformeze este greutatea ce trece astfel prin solduri si pelvis. Apoi, conteaza felul in care stai: dreapta, cu umerii lasati sau o pozitie intre acestea doua.

Cel mai important insa este ceea ce se intampla cu muschii. Cei ai soldurilor se incordeaza pentru a-ti sustine pozitia, iar cei ai posteriorului se slabesc, pentru ca stau intr-o pozitie relaxata.

Aceasta simpla combinatie de solduri incordate si posterior relaxat se numeste “dezechilibru muscular”. Iar rezultatul lui sunt disfunctiile de postura ale pelvisului si coloanei vertebrale.

Dezechilibrele musculare determina astfel pozitii anormale pentru coloana vertebrala si pelvis, iar asocierea acestora poate fi devastatoare pentru o persoana cu un spate sanatos si de-a dreptul catastrofala pentru o persoana care sufera deja de orice forma de dureri de spate.

Ce e de facut?

Cand stai pe scaun
Cand trebuie sa stai ore indelungate pe scaun, incearca sa iti misti picioarele cat mai des posibil. Stai cu ele indoite sub scaun sau sub tine, intinde-le in fata sau chiar departeaza-le de-o parte si de alta a scaunului.

La fiecare 10 minute incearca sa-ti pui muschii in miscare. Si da, asta include si ridicatul de la birou. Poti sa-ti faci chiar un obicei din a te ridica de ficare data cand suna telefonul, cand trebuie sa citesti ceva, ori vrei sa-ti rearanjezi lucrurile de pe birou.

Cand stai in picioare
Daca jobul tau impune sa stai in picioare cat e ziua de lunga, asigura-te in primul rand ca ai incaltaminte de calitate. Mecanismul corpului nostru se pune in functiune atunci cand picioarele ating pamantul. Drept pentru care, cel mai bine este ca picioarele tale sa fie in cea mai neutra pozitie posibila.

Un obicei prost pe care multe persoane il adopta este schimbarea greutatii corpului de pe un picior pe altul. Problema apare atunci cand descoperim ca sprijinirea intr-un anumit picior este mai confortabila si atunci acesta este obligat sa suporte intreaga greutate a corpului in cea mai mare parte a timpului.

Iar acest lucru se resimte in primul rand asupra pelvisului si coloanei vertebrale. Incearca sa iti sprijini greutatea pe ambele picioare cat mai mult posibil si invata sa te corectezi atunci cand te surprinzi sprijinindu-te intr-un singur picior prea mult.

Cand ridici greutati
Probleme pot aparea si atunci cand esti nevoita sa ridici repetat greutati de peste 5 kilograme. Nu activitatea in sine te pune in pericol, ci incapacitatea organismului de a tolera stresul provocat de greutate. Cu alte cuvinte, in mod normal ar trebui sa fii capabila sa ridici tot ce vrei fara sa intampini dificultati.

Dar, daca organismul tau sufera dezechilibre musculare si disfunctii posturale, evident ca apar probleme de care poti chiar sa nu fii constienta.

Stresul

Este o realitate inevitabila a vietii de birou, care poate sa joace, de asemenea, un rol important in incordarea muschilor. Drept pentru care devii predispusa la probleme. In plus, stresul scade toleranta la durere.

In unele cazuri, reducerea stresului poate fi aproape imposibila, dar exercitiile de respiratie, mersul pe jos sau chiar discutiile deschise despre frustrarile pe care le ai cu o prietena de incredere te pot ajuta.


Tu cum faci sa scapi de durerile de spate?

Citeste si Organizarea, secretul longevitatii

                Stil greco-roman

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”