Este liposuctia buna pentru tine?

Succesul acestei interventii depinde de mai multi factori printre care cel mai important este starea de sanatate.
  • Publicat:
Este liposuctia buna pentru tine?
Este liposuctia buna pentru tine?

Majoritatea dintre noi ar face orice de dragul frumusetii. Iar operatiile chirurgicale plastice nu mai sunt chiar o noutate. Si totusi, cat de departe esti dispusa sa mergi? Sau, mai important, sunt aceste operatii potrivite pentru tine?

Notiuni de baza despre liposuctie
Liposuctia este una dintre cele mai populare tehnici de chirurgie plastica practicate azi. Acest tip de interventie chirurgicala implica eliminarea tesutului adipos din anumite zone ale corpului, cum ar fi de pe abdomen, solduri, coapse si partea superioara a bratelor.

Pentru asta, chirurgii utilizeaza un tub de aspirare din otel inoxidabil, numit canula. In afara de eliminarea grasimii excesive, liposuctia se face si pentru conturul corpului. In principal, ea este realizata in scopuri cosmetice.

Ar trebui sa imi fac liposuctie?

Decizia de a te supune operatiei de liposuctie este alegerea ta. Cu toate acestea, trebuie sa ai grija: in pofida progresului tehnologiei ce asigura siguranta si succesul acestei proceduri, intotdeauna exista un risc.

Mai intai de toate trebuie sa iti stabilesti cateva obiective realiste. Sunt posibile si rezultatele dramatice. Exista mai multi factori de luat in considerare care te ajuta sa determini succesul acestei procedurii cum ar fi varsta, greutatea, elasticitatea pielii si starea ta generala de sanatate.

Cei mai multi doctori nu permit persoanelor cu un sistem imunitar slabit, probleme de inima sau arteriale, diabeticilor sau celor care au avut in tercut probleme majore de sanatate lor sa se supuna unei asemenea interventii. Si asta din cauza riscurilor implicate.

Trebuie asadar sa consulti un doctor si sa-ti faci un set de analize pentru a vedea daca starea de sanatate iti permite sau nu liposuctia.
 

Ce presupune liposuctia?

Conceptual, procesul liposuctiei este destul de simplu. Si totusi, este o o procedura chirurgicala destul de complexa.

Mai intai, doctorul iti administreaza anestezicul si alte fluide daca sunt necesare. In functie de zona asupra careia se face liposuctia, anestezia poate fi locala sau generala. Odata ce si-a facut efectul, doctorul incepe sa faca mici incizii in zonele de pe care se doreste indepartarea grasimii.

Spre exemplu, daca vrei sa-ti faci liposuctie in zona abdomenului, se fac patru mici incizii. Acestea au marimi de 3-4 milimetri.

Dupa aceea, un tub de vacuum (canula) este introdus prin incizie urmand sa patrunda prin straturile profunde de grasime. Canula este impinsa inainte si inapoi pentru a desface celulele adipoase, care apoi sunt aspirate. Odata ce grasimea este extrasa, inciziile sunt inchise.

Cantitatea de grasime indepartata depinde de marimea corectiei necesare (sute de mililitri, pana la cativa litri). Liposuctia unor volume foarte mari poate necesita mai multe etape operatorii, fapt ce va creste siguranta si implicit calitatea rezultatului final.

Se recomanda sa nu se extraga mai mult de patru litri la o sedinta, deoarece creste riscul posibilelor complicatii. In functie de volumul extras, operatia dureaza 1-2 ore. De obicei interventia se face cu internarea pacientul timp de o zi.

Cat dureaza recuperarea?

Imediat dupa operatie se aplica un pansament elastic sau un corset special. In felul acesta, pielea se ataseaza de peretele muscular. Corsetul trebuie purtat permanent timp de 6 saptamani dupa operatie si se recomanda masaj riguros al zonei operate timp de 2-3 saptamani, de cateva ori pe zi. Acest masaj asigura 50% din succesul operatiei.

In ciuda disconfortul temporar de dupa operatie, recuperarea, in majoritatea cazurilor, se face foarte rapid. Cei mai multi dintre pacienti isi pot relua activitatea in cateva zile de la interventie. Totusi, rezultatul final va fi evaluat dupa minim 3 luni de la operatie cand inflamatia a disparut, pana la aproximativ un an.

Liposuctia poate ajuta la simetria corpului

Persoanele care isi doresc un corp in forma, de obicei fac o multime de exercitii si incearca sa respecte un regim alimentar echilibrat. Totusi, sunt dezamagite ca in ciuda eforturilor, grasimea se incapataneaza pe anumite zone si nu vrea sa dispara.

Exista o ramura a liposuctiei care se numeste liposculptura si iti permite sa-i dai corpului tau forma si conturul dorit. Cheia aceastei proceduri este eliminarea unor cantitati mici de grasime din anumite parti ale corpului pentru a-i accentua forma.

Liposuctia nu este destinata controlului greutatii sau pentru reducerea unor cantitati mari de grasime. Nu te astepta sa-ti reduca dimensiunile. Cu alte cuvinte, o persoana supraponderala nu va deveni slaba prin liposuctie. 

Tu ti-ai face liposuctie?

Urmărește CSID.ro pe Google News
O cehoaica i-a luat fata Angelinei Jolie!
O cehoaica i-a luat fata Angelinei Jolie!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”