Valeriana (capsule)

Prezentare

O capsula contine 0,300 g pulbere din radacina de valeriana si excipienti pina la 0,440 g.

Principii active

Tulburari minore ale somnului (cind exista dificultatea de a adormi), nervozitate, iritabilitate, agitatie psihomotorie, anxietate, nevroza isterica, gastralgii, adjuvant in tratamentul epilepsiei, calmant in eretismul cardiac, hipertensiune arteriala, tuse spastica.

Indicatii

Contraindicatii: nu au fost semnalate pina acum.
Efecte secundare: numai la doze mari pot sa apara simptome ca: vedere neclara, palpitatii, cefalee, greata, stari de neliniste.

Precautii: in sarcina si perioada de alaptare, la bolnavii de astm bronsic si emfizem pulmonar. La persoane cu hipertensiune arteriala se administreaza numai cu avizul medicului. Asocierea cu tranchilizante, antidepresive, sedative, hipnotice, diuretice tiazidice, antiaritmice de tipul procainamidei si chinidinei se va face numai cu avizul medicului.
Se va evita administrarea produsului in asociere cu consumul de alcool.

Actiuni

Sedativa in stari de hiperexcitabilitate nervoasa, anxiolitica, antidepresiva, spasmolitica, miorelaxanta, produce intarirea procesului de inhibitie corticala, hipotensiva.

Conditii de pastrare

La temperatura de 15-25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemina copiilor.

Administrare

1 capsula de 2 – 4 ori pe zi, sau dupa recomandarea medicului. Pentru insomnie se ia o capsula cu 30 – 60 minute inainte de culcare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă