TINCTURĂ DE ROINIŢĂ

Denumire științifică: Melissa officinalis
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE ROINIŢĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Melissa officinalis.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

DESPRE ROINIŢĂ:

Roiniţa face parte din familia Lamiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovate şi flori albe-liliachii. Cunoscută încă din antichitate datorită proprietăţilor sale deosebite, planta a fost menţionată de către Plinius şi Dioscoride, unii dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii, care menţionau că, frunzele de roiniţă înmuiate în vin şi aplicate extern se foloseau în cazul muşcăturilor veninoase, înţepăturilor de scorpion şi pentru cicatrizarea rănilor. În Evul Mediu, medicul şi alchimistul elveţian Paracelsus utiliza planta în tratamentul bolilor de inimă. În medicina tradiţională roiniţa se întrebuinţa pentru ameliorarea echilibrului psiho-emoţional, îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiei cardiace. Se mai numeşte alămâiţă, buruiana-stupului, busuiocul-stupului, iarba-albinelor, melisă, roişte.

Actiuni

INTERN:
Sedativă, reglatoare psiho-emoţională, stimulentă a memoriei, antispastică, analgezică, stomahică, coleretică şi colagogă, carminativă, antiseptică, slab antidiareică, antiemetică, antiherpetică, antitiroidiană, antigonadotropică, stimulează pofta de mâncare, administrat seara favorizează instalarea somnului.

EXTERN:
Cicatrizantă, antiseptică, calmantă.

Contribuie la

INTERN:

– armonizarea stării psiho-emoţionale

– funcţionarea în condiţii optime a memoriei

– protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate apare la nivelul aparatului cardiovascular şi stomacului

– funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
         – reducerea spasmelor intestinale
         – stimularea producerii şi eliminării de bilă
         – reducerea stărilor de greaţă
         – creşterea poftei de mâncare.

EXTERN:
Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii.

Indicatii

INTERN:
Se utilizează ca adjuvant în: stări de nervozitate, stres, anxietate, atacuri de panică, depresie, insomnii, nevroze cardiace, distonii neurovegetative, tulburări de memorie, dureri de cap, migrene, nevralgii, vertij (ameţeală), hipertiroidie, dischinezii biliare, indigestii, meteorism (balonare), colici gastro-intestinale, colite cronice, enterocolite, anorexie, greţuri, vărsături.

EXTERN:
Se utilizează ca adjuvant în: eczeme şi răni superficiale.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Hipotiroidie, alergie la Roiniţă, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

Se fac badijonări locale cu tinctură.

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., roiniţă(Melissa officinalis), părţi aeriene, 27%.

Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal