ARMURARIU (Comprimate)

Denumire științifică: Silybum marianum
Producător: DaciaPlant

ARMURARIU (Silybum marianum) este o plantă recomandată pentru regenerarea şi detoxifierea ficatului, ajutând la susţinerea funcţiilor hepatice.

ISTORIC:

Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă care se foloseşte de peste 2000 de ani pentru menţinerea sănătăţii ficatului. Primele utilizări în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de către medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muşcăturilor de şarpe. În anul 1597 celebrul botanist Gerard menţiona faptul că armurariul era o plantă de mare ajutor, fiind utilizat ca remediu în afecţiuni ale ficatului, naturalistul englez Nicholas Culpeper confirmând în anul 1650 eficienţa acestuia. Interesul ştiinţific pentru această plantă s-a conturat însă abia în anul 1970, când s-au demonstrat efectele farmacodinamice ale acesteia. Studii de specialitate au identificat în compoziţia sa chimică un complex flavonoidic denumit silimarină (alcătuit din silibină, silicristină şi silidianină), care reprezintă componenta biologic activă, răspunzătoare de eficienţa plantei.

 

Actiuni

ACŢIUNI MAJORE:
Antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice, hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, susţine activitatea hepatică şi renală protejând aceste organe împotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.

ALTE ACŢIUNI:
Antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.

Contribuie la:

– protejarea şi regenerarea celulelor hepatice
– detoxifierea ficatului
– susţinerea funcţiilor hepatice
– menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge
– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în: hepatite cronice virale şi metabolice, hepatită etanolică, ciroză hepatică, insuficienţă hepatică, hipercolesterolemie, tumori (hepatice, mamare, uterine, ovariene, ale prostatei, intestinale, pulmonare, ale vezicii urinare, ale pielii), intoxicaţii cu ciuperci, dispepsie; se asociază preventiv cu medicamente cu potenţial hepatotoxic.

Contraindicatii

Alergie la armurariu, intoleranţă la lactoză.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare

Adulţi: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii între 10 şi 14 ani: câte ½ comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii sub 10 ani: cu avizul medicului, în funcţie de vârstă şi greutate.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; armurariu(Silybum marianum) – fructe (500mg); lactoză monohidrat; dioxid de siliciu coloidal.

 

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal