Conopida (Brassica oleraceea)

Denumire științifică: Brassica oleraceea
Denumire populară: Conopidă
Conopida (Brassica oleraceea)

Descriere

Conopida este o plantă anuală din familia verzei, cu tulpina de cca. 15 cm, originară din partea mediteraneeană a Europei.
Partea comestibilă o reprezintă mugurii tineri de flori, formaţi din lăstari îngroşaţi. 

Conopida – Compoziţie

Conopida conţine oligoelemente: potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, zinc, fluor, vitamine C, K, B1,B2,B6 , beta-caroten,acid folic, enzime şi fibre.

Conopida – Acţiune

Conopida detoxifică organismul, elimină toxinele şi are proprietăţi anticancerigene.

Conopida – Indicaţii terapeutice

Conopida  conţine un compus numit sulforafan cu proprietăţi anticancerigene (scade riscul cancerului de sân, cancerului de prostată, reglează nivelul hormonal.

De asemenea,  conopida previne anemia, scade tensiunea arterială, ajută la detoxifierea organismului.

În plus, conopida este eficientă în curele de detoxifiere dar şi de slăbire prin valoarea energetică scăzută (100gr. conopidă are doar 21 kcal.).

Conopida – Precauţii şi contraindicaţii

Toate studiile făcute până în prezent arată că efectele adverse la tratamentul cu conopidă sunt foarte rare şi reduse ca intensitate şi se referă cel mai adesea la deranjamente digestive: balonare, uşoare colici abdominale, în cazuri foarte rare, diaree.

Pentru cei care au un sistem digestiv sensibil la conopidă se recomandă consumul de condimente cum ar fi chimenul, anasonul, feniculul, care sunt un adevărat antidot la astfel de probleme.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L  nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă