Zamosita (Hibiscus trionum)

Denumire științifică: Hibiscus trionum
Denumire populară: Zamosita
Zamosita (Hibiscus trionum)

Descriere

Zamosita este un arbore originar din China care formează tufe înalte de până la 2 metri, creşte spontan în grădini sau este plantată sub formă de garduri vii sau în vase mari în scop ornamental, adaptându-se atât climatului de stepă, marin cât şi celui de deal, munte.

În scop terapeutic se foloseşte partea aeriană a plantei, recoltată în perioada de înflorire.

Compoziţie

Partea aeriană a plantei conţine uleiuri volatile, principii active: arabinoză, ramnoză, flavonoide, mucilagii, cauciuc.

Acţiune

Fitoterapia cu zamosita are acţiune emolientă şi diuretică.

Indicaţii terapeutice

Preparatele pe bază de zamosita sunt recomandate în caz de  afecţiuni digestive, în special cele ale stomacului, afecţiuni urinare, calculi renali, cistite, litiază renală, pielite

În uz extern: eczemă, furuncule, mătreaţă (sub formă de comprese sau spălături cu decoct ).

Administrare: infuzie, decoct, tinctur.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.