Coriolus (Coriolus versicolor)

Denumire științifică: Coriolus versicolor
Denumire populară: Coriolus, Coada De Curcan, Ciuperca Norilor
Coriolus (Coriolus versicolor)

Descriere

Coriolus versicolor este o ciupercă foarte apreciată pentru aplicaţiile sale în medicină, în special pentru tratarea cancerului. În China este cunoscuta sub numele de yun zhi, însă în întreaga lume este cunoscută sub numele de “coadă de curcan” din cauza formei şi a culorilor diversificate.

Pălăria are formă concentrică şi este foarte colorată, însă inelele diferă în colorit în funcţie de zona de unde provine; poate fi maronie, diferite nuanţe de verde, portocalie şi chiar neagră. Pălăria are grosimea de 1-3 mm.

Coriolus versicolor (Yun Zhi) este una dintre cele mai studiate ciuperci din lume, efectuându-se peste 300 de studii clinice din 1970 până în prezent.

Compoziţie

Din Coriolus Versicolor s-au extras polizaharidele Krestin – PSK, în Japonia, în anul 1965 şi polizaharide – peptide (PSP) în anul 1984, în China, cu proprietăţi imunostimulatoare excepţionale.

În anul 1977 autorităţile japoneze au inclus ciuperca Coriolus versicolor în lista oficială de produse pentru tratamentul tumorilor maligne.

Acţiune

Ciuperca Coriulus are efect antitumoral, imunostimulator puternic, antiinflamator, protector pulmonar,  hepatic, renal, antiviral şi antibacterian.

Indicaţii terapeutice

Terapia cu ciuperci Coriolus este indicată în: cancer colorectal, gastric, peritoneal, mamar, cervical, pulmonar, esofagian, limfatic, nazofaringian, hepatic, bucal, cerebral, osos şi de prostată.

În plus, ciupercile Coriolus normalizează funcţiile splinei, ameliorează tusea şi dispneea, detoxifică plămânii fumătorilor, induce producerea de interferon endogen, reglează nivelul transaminazelor în hepatita virala B, C, ciroze, stimulează regenerarea celulară, tratează nefritele şi combate infectiile urinare, respiratorii, digestive (Helicobacter pylori), HIV, Epstein-Barr, Human Papilloma Virus, Herpes simplex, Sarcom Kaposi – reglează numărul de Cd4 şi reduce replicarea virală).

 

Precauţii şi contraindicaţii

NU se administrează persoanelor cu sensibilitate la ciuperci, femeilor însărcinate sau care alăptează.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica