Reacție adversă rară după vaccinul anti-COVID: O femeie a raportat paralizie facială temporară

  • Publicat:
  • Actualizat:
Reacție adversă rară după vaccinul anti-COVID: O femeie a raportat paralizie facială temporară
Foto: Shuttersotck

Un medic a suferit o reacție adversă rară după primirea dozei de rapel a vaccinului Pfizer anti-COVID. Este vorba de o femeie din Vâlcea care a raportat paralizie temporară facială, la scurt timp după administrarea vaccinului. În acest moment, ea are o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice

Actualizare: „Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani, din Vâlcea, cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech/Pfizer (Comirnaty), despre care a informat în data de 4 februarie 2021: potrivit primului buletin de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij şi subfebrilitate; toate investigaţiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă; în prezent, pacienta se află în stare clinică bună”, informează ministerul.

Prima reacție adversă gravă înregistrată după vaccinarea a peste 152.000 de persoane în România

Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a informat, joi, Ministerul Sănătății cu privire la apariția acestei reacții adverse rare în cazul femeii din Vâlcea, potrivit Gândul.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer”, a anunțat ministerul.

Aceasta a primit, joi, doza de rapel a din vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Pacienta se simte bine în acest moment

Pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.
Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri, precizează Ministerul Sănătății. Ea este cuprinsă în prospectul vaccinului Pfizer.
Din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România, au fost raportate 2.030 de reacții comune și minore, din care 482 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 1.548 de reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie)
Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân